Citroën Type Holidays: modern camperbusje in een prachtig klassiek jasje

Citroën Type Holidays vintage camperbusje

Citroën Type Holidays: modern camperbusje in een prachtig klassiek jasje

In een tijd waarin de campermarkt een ongekende groei doormaakt en de ene na de andere innovatie wordt geïntroduceerd, komt Citroën met een verrassend nieuwtje. De Citroën Type Holidays camperbus is een eerbetoon aan een vroeger tijdperk.

Met de Type Holidays combineert Citroën het beste van twee werelden: de nostalgie van een klassiek ontwerp met de luxe van moderne technologie. Met een unieke combinatie van klassieke charme en hedendaagse technologie, biedt dit camperbusje een bijzondere kampeerervaring.

Niche

Met de Type Holidays richt Citroën zich op een niche binnen de groeiende campermarkt. Het model biedt een unieke combinatie van retro-charme en moderne luxe. Daarmee positioneert het zich als een aantrekkelijke optie voor zowel jonge avonturiers als camperaars die nostalgie een warm hart toedragen.

Inspiratie uit de geschiedenisboeken

Citroën, een merk dat altijd al symbool voor innovatief autodesign staat, heeft een rijke geschiedenis in de wereld van campers en busjes. Voor de oorsprong van de zojuist geïntroduceerde Citroën Type Holidays moeten we terug naar 1947, in de tijd van de vroegere Citroën Type H, die op zijn beurt weer van de iconische Traction Avant is afgeleid.

De HY was het bekendste model van deze bestelwagen, die Citroën tientallen jaren in productie had. Deze Citroën H(Y) heeft in het verleden al bewezen een betrouwbare en geliefde keuze te zijn voor kampeerliefhebbers. De nieuwe Citroën Type Holidays is een eerbetoon aan dit iconische model, maar dan uiteraard wel met een moderne basis.

Voor het koetswerk schakelde Citroën overigens de Italiaanse carrosseriebouwer Caselani in, terwijl de camperinrichting afkomstig is van het Sloveense Bravia Mobil.

Maar met een moderne basis

De Type Holidays is gebaseerd op een moderne bestelwagen, met een zuinige en krachtige motor. Het interieur is uitgerust met een scala aan moderne voorzieningen, van een geavanceerd navigatiesysteem tot aan comfortabele slaapfaciliteiten. Veiligheid is ook een prioriteit, met diverse assistentiesystemen die de bestuurder ondersteunen op de weg.

Het exterieur van de Type Holidays is een knipoog naar het verleden, met designelementen die de klassieke Type H eren. Het interieur daarentegen is een toonbeeld van een moderne camperbus, afgewerkt met hoogwaardige materialen en in een ergonomisch design dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Qua indeling biedt het nostalgisch ogende camperbusje weinig verrassingen:

  • Een hefdak zodat je rechtop kunt staan in de leefruimte van Citroën Type Holidays en dat plaats biedt aan een groot bed voor twee personen.
  • Een zitbank op de tweede rij die kan worden uitgeklapt tot een comfortabel tweepersoonsbed. De bank is volledig afneembaar voor meer opbergruimte.
  • Twee draaibare voorstoelen om samen met de zitbank een zitgroep te vormen.
  • Compleet uitgevoerde kitchenette met kookplaatje, gootsteentje en koelkast.
  • Een opklapbare tafel om aan te eten of te werken.
  • Verschillende kasten om bagage in op te bergen.
  • Een Webasto verwarming voor een optimale temperatuur aan boord.

Uiteraard biedt de Citroën Type Holidays naast de standaardvoorzieningen ook een reeks optionele extra’s. Denk aan zonnepanelen voor duurzame energievoorziening, een uitklapbare luifel voor extra buitenruimte, en zelfs een geavanceerd entertainmentsysteem voor de regenachtige dagen. Deze opties maken het mogelijk om de camper volledig naar eigen wens aan te passen.

Een eerdere verrassing: De Berlingo 2CV Fourgonette

Berlingo 2CV FourgonetteHet lijkt erop dat Citroën een trend zet in het combineren van retro-ontwerpen met moderne technologie. Afgelopen voorjaar verraste het merk al met de introductie van de Berlingo 2CV Fourgonette, een speciaal model dat een eerbetoon is aan de legendarische Citroën 2CV Fourgonnette, in de volksmond Besteleend genoemd. Net als bij de Type Holidays, wist Citroën met de Berlingo Fourgonette een perfecte balans te vinden tussen nostalgie en hedendaagse behoeften. Het model werd met veel enthousiasme ontvangen en heeft de weg geëffend voor deze nieuwste innovatie in de vorm van de Type Holidays.

De Berlingo Fourgonette en de Type Holidays zijn beide voorbeelden van hoe Citroën zijn rijke geschiedenis gebruikt om nieuwe, boeiende producten te creëren die resoneren bij een breed publiek. Of het nu gaat om dagelijkse ritten of avontuurlijke kampeertrips, Citroën blijft zijn klanten verrassen met voertuigen die zowel praktisch als emotioneel aantrekkelijk zijn.

En, zie jij jezelf al in dit bijzondere camperbusje op reis gaan?

Like dit artikel
Tweet dit artikel