Clever Spirit 600: Enkele bedden op slechts zes meter lengte

Clever Spirit 600 buscamper met enkele bedden

Clever Spirit 600: Enkele Bedden op slechts zes meter lengte

De Clever Spirit 600, een nieuw model van Clever, een merk van de Rapido Groep, maakt indruk met zijn unieke indeling. Deze compacte camperbus biedt namelijk het comfort van enkele bedden. Dat is iets wat nog steeds zelden voorkomt in buscampers van maximaal zes meter.

Dit maakt deze compacte buscamper de ideale metgezel voor stellen die graag samen reizen, maar ook hun eigen slaapplek willen hebben. Die enkele bedden bieden bovendien de mogelijkheid om ze samen te voegen tot een extra groot tweepersoons bed, als je toch wat meer behoefte aan gezelligheid hebt.

Slapen als een roos, ook in een buscamper

Van de twee enkele bedden in de lengterichting van de Clever Spirit 600 is er één maar liefst twee meter lang, de andere 1,85 meter. Een comfortabele nachtrust is gegarandeerd dankzij het hoogwaardige Froli-schotelsysteem en de topkwaliteit matrassen. En voor wie toch liever samen slaapt, is er de mogelijkheid om de bedden om te bouwen tot een ruim tweepersoonsbed. Flexibiliteit staat voorop bij deze slimme indeling.

Klassieke zitgroep

Ondanks de enkele bedden en de beperkte lengte is de Spirit 600 uitgerust met een zitgroep, die naast de draaibare voorstoelen een tafeltje en dwarsbankje omvat. Clever heeft de Spirit 600 verder  uitgerust met slimme opbergmogelijkheden. Zo vind je onder de bedden, in het achterste deel en zelfs boven de bedden talloze opbergvakken en lades voor al je bagage en kampeerspullen.

Comfort en gemak onderweg

De Clever Spirit 600 is niet alleen praktisch ingedeeld, maar ook voorzien van alle gemakken die je van een moderne camperbus mag verwachten. De badkamer heeft een uitklapbaar wasbakje voor extra bewegingsvrijheid en een nieuwe vouwdeur die ruimte bespaart. De keuken is compact, maar compleet uitgerust met een tweepits gasfornuis en een ruime RVS-spoelbak. En dankzij de slim geplaatste 100 liter koelkast, toegankelijk van binnen en buiten, heb je altijd je favoriete drankjes en snacks binnen handbereik.

Klein maar fijn

Met een lengte van 5,99 meter en een gewicht van 3,5 ton is de Clever Spirit 600 een wendbare en makkelijk te besturen buscamper. Dankzij de krachtige motor (140 pk of optioneel 165 pk) van het Citroën basisvoertuig (je kunt ook voor de Fiat Ducato kiezen) en de optionele automatische versnellingsbak kun je met deze camperbus alle kanten op.

De vanafprijs in Duitsland bedraagt ongeveer €57.000. Voor Nederlandse kopers zal de prijs iets hoger uitvallen vanwege belastingen (iets hogere BTW, en natuurlijk de BPM).

Like dit artikel
Tweet dit artikel