CMT Stuttgart 2024: themadag “Op reis met de hond”

CMT Stuttgart 2024: themadag "Op reis met de hond"

CMT Stuttgart 2024: themadag “Op reis met de hond”

Wanneer we denken aan reizen met de caravan, camper, vouwwagen en tent, dan denken we vaak aan vrijheid, natuur en avontuur. Maar voor veel kampeerliefhebbers is een vakantie niet compleet zonder hun trouwe viervoeter.

Dit wordt prachtig onderstreept op de CMT Stuttgart 2024, de grootste Duitse ‘Vakantiebeurs’ die zich naast reizen ook richt op kamperen en caravaning. Dit jaar introduceert de beurs een unieke themadag: “Reisen mit Hund”, gepland op 17 januari 2024. Een unieke gelegenheid voor hondenliefhebbers die alle mogelijkheden van het reizen met de hond willen ontdekken.

CMT Stuttgart 2024

De CMT Stuttgart, die zijn deuren opent van 13 tot en met 21 januari 2024, is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is reizen en kamperen. Naast de presentatie van de nieuwste modellen campers en caravans en het voorstellen van charmante reisregio’s, biedt de beurs dit jaar iets speciaals aan: een dag volledig gewijd aan het reizen met honden. Gezien het feit dat er in Duitsland meer dan tien miljoen honden leven, komt deze toevoeging als een welkome verrassing voor hondenbezitters die graag hun viervoeter meenemen op reis​.

De themadag “Reisen mit Hund” op de CMT Stuttgart 2024 biedt een schat aan informatie en hulpmiddelen voor hondeneigenaren die graag reizen. Met een mix van educatieve sessies, praktische demonstraties en een scala aan producten en diensten van exposanten, belooft deze dag een onmisbare ervaring te worden voor iedereen die zijn vakantie graag deelt met zijn viervoetige vriend.

Presentatie over de ‘papierwinkel’

Een van de hoogtepunten van de dag is de presentatie van Holger Tiggelkamp, eigenaar van HundeUrlaubsWelt. Met meer dan drie decennia ervaring in de toeristische sector, spreekt Tiggelkamp over de ‘papierwinkel’ waar je tijdens en voor een de vakanties met de hond mee te maken hebt.

De presentatie van Tiggelkamp richt zich op het belang van heldere communicatie door accommodaties en toeristische regio’s over hun hondenbeleid. Tiggelkamp benadrukt dat het essentieel is dat gastheren duidelijke grenzen stellen over waar honden wel en niet welkom zijn, om teleurstellingen te voorkomen. Zijn expertise strekt zich uit tot het adviseren van reisbureaus en gastheren over hoe zij het beste kunnen inspelen op de behoeften van hondeneigenaren​.

Eerste hulp voor de hond

Een ander interessant onderdeel is de cursus “Erste Hilfe am Hund”, gegeven door Christin Eitel, een veterinaire professional met meer dan twee decennia ervaring. Deze cursus is bijzonder nuttig voor hondeneigenaren die willen leren hoe ze hun hond kunnen helpen in noodsituaties, zoals bij oververhitting of vergiftiging. De cursus behandelt ook onderwerpen zoals veilig vervoer en de inhoud van een reisapotheek voor honden. Het aantal deelnemers aan deze cursus is echter beperkt, wat de exclusiviteit en de diepte van de aangeboden kennis benadrukt​.

Relevante producten en diensten

Naast deze educatieve sessies, bieden de exposanten van de CMT Stuttgart een breed scala aan producten en diensten aan die gericht zijn op het reizen met honden. Bezoekers kunnen zich verheugen op stands met hondvriendelijke hotels, campings, en zelfs voertuigen die speciaal zijn aangepast voor het comfort van honden. Dit aanbod wordt aangevuld met praktische brochures, flyers, en checklists die essentiële informatie bevatten voor iedereen die van plan is met hun hond op vakantie te gaan​.

Sponsors

Interessant is ook de aanwezigheid van verschillende sponsors en ondersteuners van het evenement, zoals Bubeck Petfood en Flowcamper, die elk hun unieke bijdrage leveren aan deze themadag. Bubeck Petfood, bekend als Duitslands oudste hondenvoerfabrikant, biedt een blik op de traditie en innovatie in hondenvoeding, terwijl Flowcamper, een fabrikant van onder andere ‘hondvriendelijke campers’, zich richt op het meenemen van huisdieren in recreatievoertuigen. Deze bedrijven, samen met andere ondersteuners zoals Swabian Travel en Tölzer Land Tourismus, verrijken het evenement met hun expertise en producten, wat de dag nog interessanter maakt voor bezoekers​.

Geen eigen hond meenemen

Praktisch gezien is het belangrijk om te vermelden dat bezoekers hun eigen honden niet mogen meenemen naar het evenement. Dit is een maatregel die genomen is om ervoor te zorgen dat de cursussen en demonstraties soepel en zonder afleiding verlopen. De aangeboden cursussen en trainingen worden uitgevoerd met honden van de trainers of met behulp van modellen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het deelnemen aan de cursus “Erste Hilfe am Hund”, is het noodzakelijk om vooraf te registreren, waarbij de kosten 55 euro bedragen​.

Online reserveren

Tot slot is het belangrijk voor bezoekers om te weten dat de toegang tot de CMT Stuttgart 2024 en de themadag “Reisen mit Hund” online gereserveerd moet worden. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro en moeten vooraf online geboekt worden, aangezien er ter plaatse geen tickets verkrijgbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel