Veel productnieuws op CMT Stuttgart

kampeerzaken.nlDe CMT in Stuttgart is na de Caravan Salon in Düsseldorf de belangrijkste beurs voor de Duitse caravan- en camperindustrie.

 

Omdat de beurs in januari, dus met het kampeerseizoen al in het vooruitzicht, wordt gehouden presenteren de fabrieken er traditioneel vrij veel actiemodellen of varianten en uitbreidingen op het eerder in Düsseldorf getoonde nieuws. Dit jaar is er op de qua standruimte geheel uitverkochte CMT een ware stortvloed aan productnieuws te zien.


 

Een overzicht in alfabetische volgorde:

 

 • Bürstner presenteert op de CMT de nieuwe Argos Time, een nieuwe serie van 3 nieuwe alkoofcampers op basis van een Fiat Ducato. Het betreft volgens Bürstner familienvriendelijke campers met een fris exterieurdesign.
   
 • Carado introduceeert de halfintegraal camper T 345 in een bijzondere versie, met een in leder uitgevoerd interieur en een exterieur in een speciale champage-metallic lak. Uiteraardwordt dit actiemodel tegen een speciale prijs aangeboden.
   
 • Concorde presenteert 2 nieuwe modellen op de CMT: de integraal camper Charisma 840 L in een New Line Edition met een speciale inrichting, en een camper uit de Carver serie in een ´bar- uitvoering´.
   
 • Dethleffs start op de CMT de festiviteiten rond het 80-jarig jubileum. Uiteraard is het jubilleummodel Dethleffs aanwezig, maar behalve deze exclusieve caravan zal er op de CMT ook een camper in een speciale jubileumuitvoering worden geïntroduceerd. Bovendien introduceert Dethleffs de Tourist HD, een eigenzinnig vormgegeven caravan met hefdak en een speciale retro-uitvoering van de Campy.
   
 • Eura Mobil introduceert de gelimiteerde serie Comforturia, deze op basis van een Integra Style 650 EB gebouwde camper is volgens Eura Mobil de eerste „Wellness camper“. Uiteraard is deze gericht camperaars die gesteld zijn op comfort en gezondheid, welke via de Wellness uitrusting kunnen genieten van verschillende massagemogelijkheden en een buitengewoon slaapcomfort.
   
 • Fendt toont op de CMT 2011 de eerste caravan uit de Brillant serie welke is uitgerust met enkele bedden, de 560SG, die bovendien achterin is voorzien van een riante rondzit.
   
 • Goldschmitt laat bezoekers het nieuwe hydropneumatische vering voor campers onder de loep nemen. Het is overigens vanaf komend najaar leverbaar.
   
 • Hobby laat de vernieuwde inrichting van de Sphinx-serie campers zien. Hobby gaat de campers in de hogere prijsklassen leveren met een ruimere natte cel en een separate douchecel.
   
 • Hymer introduceert een nieuwe variant in de onlangse nieuw uitgebrachte B-seri, de B534, welke is uitgevoerd met een rondzit achterin. Bij de caravans is er ook nieuws; de Nova S540, met 2 comfortabele enkele bedden achterin en een zitgroep met panoramaraam voorin.
   
 • Knaus viert dit jaar het 50-jarig jubileum, ter ere hiervan zijn er maar liefst 4 jubileumodellen. Onder de noemer „Celebration 50 Years“ bieden de campers 650 MF und 650 MEG een interieur in jachtstijl en worden bovendien tegen een extra scherpe prijs aangeboden. Later volgt ook nog de speciale jubileumcaravan Südwind Celebration 500 FU die een interieur in carbon-look heeft en tegen een speciale actieprijs wordt aangeboden. Als blikvanger komt er ook een retro uitvoering van het beroemde Schwalbennest, die in een gelimiteerde oplage van 150 stuks zal worden gebouwd..
   
 • LMC presenteert de Carbon I 675, een speciale uitvoering van de LMC Explorer met een geheel eigen uiterlijk en een omvangrijke uitrusting. Ook toont LMC een speciaal model uit de Breezer Van serie. Ook zullen in Stuttgart de voorjaarsmodellen ‘Spring’ worden geïntroduceerd.
   
 • Bij Niesmann + Bischoff staat in modeljaar 2011 de geheel vernieuwde Arto serie in het middelpunt van de belangstelling. Met het tonen van de Arto 74 E en de Arto 79 R toont Niesmann + Bischoff de bezoekers niet alleen een goede indruk van alle vernieuwingen, maar tegelijkertijd ook 2 nieuwe indelingen. In de Arto vindt men overigens veel elementen uit de duurdere Flair serie terug.
   
 • Buscamper specialist Pössl viert het 20-jarig jubileum met een Campscout die is voorzien van zowel een extra omvangrijke uitrusting en luchtvering. Bovendien kunnen beursbezoekers deze bijzondere buscamper winnen door deel te nemen aan een verloting.
   
 • T.E.C. zal op de CMT een camper in lichtgewicht bouwwijze tonen, de FreeTEC XS light. Deze camper is 6,96 meter lang en biedt door de toepassing van gewichtsbesparende materialen en technieken ruim voldoende laadvermogen. Bij de caravans wordt het voorjaarsmodel Weltbummler 483 TE Energy getoond.
   
 • Op de stand van Teleco, de Italiaanse productent van satellietontvangers wordt een installaties voor satelliet ontvangst, is een halfautomatische, motorisch aangedreven schotel voor waarmee kampeerders sneller dan ooit hun favoriete televisiezenders kunnen bekijken.
   
 • Weinsberg pakt op de CMT uit met maar liefst 7 nieuwe indelingen. De Weinsberg TI 650 MEG is een halfintegraal camper met enkele bedden, wie liever een dwars geplaatst vast bed achter in de camper heeft zou eens naar de TI 650 MGH kunnen kijken. Maar er is ook een vrijstaand bed, in de TI 700MX. Daarbij komen nog 4 nieuwe indelingen bij de caravans.
   
 • Wilk heeft met de bij onze oosterburen bekende Rosi Mittermaier en Christian Neureuther de Vida Natura 400 FD ontwikkeld, een caravan die qua uitrusting op outdoor is toegespitst.

 

© foto: Messe Stuttgart

Like dit artikel
Tweet dit artikel