Nieuwe lichtgewicht tenten en gezinstenten van Coleman

kampeerzaken.nlColeman introduceert voor komend seizoen een aantal nieuwe tenten: de lichtgewicht tenten Tauri en Libra, alsmede de Freemont gezinstenten.

 

De lichtgewicht tenten zijn uitgevoerd met het nieuwe Coleman Connect systeem, waarmee de tenten eenvoudig en razendsnel kunnen worden opgezet.


 

Coleman Connect

https://www.youtube.com/watch?v=EB27Z-CMvCU Het nieuwe Connect systeem, dat Coleman op een aantal nieuwe lichtgewicht tenten toepast, maakt het opzetten van koepeltenten, zoals in het filmpje hiernaast te zien is, tot een fluitje van een cent.

 

Het zou wat dat betreft wel eens net zo’n succes als het bekende "uitwerptent" principe kunnen worden.

 

Coleman Connect werkt als volgt:

 

  • Haal de tent uit de tas en rol deze uit 
  • Vouw de tentstokken uit 
  • Dankzij het connect systeem blijven de tentstokken aan de tent vastzitten 
  • Schuif de tentstokken in elkaar en leg ze parallel voor de tent 
  • Houd de rode hendels vast en trek het tentdoek tegelijkertijd over beide tentstokken 
  • Zorg dat het tentdoek in koepelvorm komt te staan
  • Maak beide tentstokken vast in de daarvoor voorziene ringetjes 
  • Maak de eyebrow tentstok vast 
  • Bevestig de clips aan de eyebrow tentstok
  • Zet de tent op alle punten vast met de bijgeleverde haringen

 

Coleman Tauri

kampeerzaken.nlDe nieuwe Tauri heeft dus het nieuwe Connect systeem, en is leverbaar in 3 uitvoeringen, voor 2, 3 of 4 personen, en alle met sterke, aluminium stokken.

 

De regelbare ventilatie beperkt de hoeveel condens in de tent tot een minimum. Verder bieden de tenten veel ruimte, voor zowel de kampeerder als voor zijn bagage.  Het grondzeil voor de ingang kan worden losgeritst van de tent waardoor het apart gereinigd kan worden.

Coleman Libra

kampeerzaken.nlOok de Libra, het kleine broertje van de Tauri, kan heel makkelijk worden opgezet met het Connect systeem, en heeft bovendien een relatief laag gewicht doordat hij maar één tentstok heeft.

 

De twee ingangen, waarvan er één zonder rits te gebruiken is, maken de tent flexibel in gebruik. De hele zijkant van de tent kan aan één zijde als een soort groot panoramaraam worden opengezet zodat de tent met warm weer niet in een broeikas verandert.

Coleman Freemont

kampeerzaken.nlDe Fremont familietenten zijn leverbaar in een 4- en een 6-persoons uitvoering. Ze hebben 2 ingangen: één aan de voorzijde en één aan de zijkant die voorzien is van een kleine luifel tegen de regen.

 

De grootste van de 2, de Fremont 6, heeft een verwijderbare 2-persoons slaapcabine waardoor er meer ruimte vrijkomt aan de zij-ingang zodat de leefruimte en/of opbergruimte nog groter wordt. Dankzij de tunnelconstructie zijn beide modellen stabiel en ook makkelijk op te zetten.

 

(klik op de foto’s voor een vergroting/diashow)

Like dit artikel
Tweet dit artikel