Combi-Camp lanceert vouwwagens met duurzaam Ecohemp tentdoek

Combi-Camp vouwwagens Ecohemp tentdoek

Combi-Camp lanceert vouwwagens met duurzaam Ecohemp tentdoek

Combi-Camp gaat voor haar vouwwagens innovatief, duurzame TenCate EcoHemp tentdoek gebruiken. Dit materiaal is een mix van hennep, biologisch katoen en gerecycled polyester.

Hierdoor is EcoHemp naar eigen zeggen de meest duurzame tentstof van dit moment. De eerste Combi-Camp wagens met TenCate EcoHemp tentdoek zijn vanaf oktober verkrijgbaar bij alle verkooppunten in Europa verkrijgbaar.

Kleinere footprint

EcoHemp is een mix van hennep, organische katoen en gerecycled polyester. Doordat hennep weinig water en nagenoeg geen gewasbescherming nodig heeft, is dit uitermate duurzaam. Het organische katoen dat Combi-Camp gebruikt is volledig biologisch geteeld. Daarbij zijn alleen natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Door de toevoeging van gerecycled polyester, zoals bijvoorbeeld uit oude visnetten, wordt de druk op het milieu nog verder verminderd.

Het gebruik van deze grondstoffen in het TenCate EcoHemp tentdoek leidt tot een aanzienlijke reductie van de CO2 footprint, verlaging van de energiekosten en besparing op waterverbruik door het gehele productieproces heen.

Net zo goed

Het milieuvriendelijke Ecohemp tentdoek is rot- en schimmelwerend, ademend en waterafstotend. De trekkracht, kleurvastheid en waterkolom van het doek zijn vergelijkbaar met de gebruikelijke katoensoorten die voor vouwwagens gebruikt worden.

In oktober bij de dealers

Waarschijnlijk de eerste Combi-Camp-tenttrailers met EcoHemp-doek in oktober verkrijgbaar zijn bij officiële dealers. De internationale lancering zal plaats vinden op de Caravan Exhibition in het Noorse Lillestrøm, die wordt gehouden van 16 tot 19 september.

Like dit artikel
Tweet dit artikel