Comfortabel zitten: de nieuwe campingstoelen van Lafuma

Comfortabel zitten

De Maxi Pop Up van Lafuma is berekend op de langere en zwaardere kampeerder

AMERSFOORT – Zitcomfort is na slaapcomfort misschien wel de belangrijkste voorwaarde om lekker te kunnen uitrusten op de camping. Wat heeft het Franse Lafuma voor ons kampeerders in petto wat campingstoelen betreft?  Lafuma heeft de afgelopen tijd niet stilgezeten en introduceert voor het nieuwe kampeerseizoen een aantal nieuwe vindingen in ‘comfortabel zitten’. Met de beentjes omhoog, boek erbij en genieten maar…

Om te beginnen lanceert Lafuma stoelbekleding met een nieuw clipsysteem. De clips van elastomeer, waar Lafuma octrooi op heeft, zitten vast aan de bekleding en zorgen voor meer stabiliteit dan wanneer de bekleding met elastiek aan de stoel is bevestigd. Je kunt dus kiezen: houd je van een zachtere zit, dan kies je voor de elastieken variant van bijvoorbeeld de RSX. Wil je stevig, maar nog steeds comfortabel zitten, kies dan voor stoelbekleding met clips. Mocht de bekleding aan vervanging toe zijn, dan hoef je geen nieuwe stoel te kopen. De bekleding mét clips is ook los verkrijgbaar.

Lafuma Clips

Lafuma introduceert afneembare stoelbekleding met clips

Lichtgewicht Lafuma Cham’ Elips

Moet je letten op het gewicht en het volume van de belading van je auto, caravan of camper? Dan is er de compacte, lichtgewicht campingstoel Cham’ Elips. Deze verstelbare campingstoel komt in een aantal varianten op de markt, waarbij Elips verwijst naar de ellipsvormige armleuningen. De campingstoel op de afbeelding weegt 2,9 kg en ingeklapt valt de stoel onder de dunnere pakketjes. De Batyline bekleding is oersterk en met een vochtige doek eenvoudig schoon te houden. De bredere XL-versie van de Cham’Elips is voorzien van een hoofdkussen. Op de Low Elips zit je wat lager. Het vierde model is uitgevoerd met de Lafuma Air Comfort bekleding.

Lafuma Cham'Elips

Lafuma Cham’Elips

Maxi-uitvoering van de Lafuma Transat

Wie kent ze niet: Lafuma heeft de Transat al jaren in de collectie. Voor zomer 2014 is de klassieker stevig onder handen genomen. De Maxi Transat is, inspelend op de langere en/of zwaardere kampeerder, wat ruimer bemeten. De diameter van de buizen is groter en volgens de Franse fabrikant geeft ook de 6,5 cm bredere zitting een wereld van verschil. De nieuwe Maxi Transat is leverbaar in elf hippe kleuren.

Lafuma Maxi Pop Up

Ook de Maxi Pop Up is een oude bekende in een nieuw jasje. Met bekleding en buizen in de kleuren Papageno, Banana en Aurore levert de Maxi Pop Up beslist een vrolijke aanblik. Tegelijk wordt comfortabel zitten onderweg haalbare kaart. Het lichtgewicht pakketje is ingeklapt namelijk erg gemakkelijk mee te nemen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel