Comfortabele dagtoerrugzakjes van Gregory

Gregory Salvo Sula rugzak

Nieuwe rugzakjes van Gregory

ZOETERMEER – Er is bijna geen kampeerder of hij of zij loopt regelmatig met een rugzakje rond. Het is voor de meeste kampeerders vaak even zoeken naar de ideale rugzak. Meestal vinden we een wat kleiner dagtoerrugzakje al voldoende als we een dagje gaan wandelen of een stad willen verkennen.

Helaas zijn dit vaak rugzakjes waarvan het draagcomfort nogal te wensen over laat. Ook de ventilatie van het rugpand is vaak onvoldoende zodat je al snel met een natte rug rondloopt. Mocht er wel sprake zijn van een goed ventilerende rugzak, dan zit deze door het draagsysteem vaak weer te ver van de rug vandaan wat de stabiliteit en het draagcomfort behoorlijk kan verminderen.

Het Amerikaanse merk Gregory meent daar een antwoord op te hebben in de vorm van de nieuwe rugzakken genaamd Sula en Salvo. De eerste is voor dames, de tweede voor heren. Bij beide modellen is er veel aandacht besteed aan een goede ventilatie.

Er wordt gebruik gemaakt van het door Gregory ontwikkelde FreeSpan systeem. Dit is samengesteld uit een anatomische gevormd metalen frame dat met een net is omspannen en een Lumbar pad. Daardoor wordt er voldoende ventilatie voor de rug gerealiseerd zonder dat er concessies aan het volume van de rugzak worden gedaan. Door het prima draagcomfort zijn ze ook voor veel meer doeleinden geschikt dan een dagje door de stad. Ze zijn bijvoorbeeld ook prima geschikt voor een stevige wandeling of fietstocht.

De varianten van 24 en 28 liter hebben opbergvakjes aan weerszijden van de heupriem. De smartphone en zonnebril vinden een plekje in het voorvak, waar ze door een zachte voering worden beschermd tegen krassen. Aan de zijkanten zijn er meshvakken voor bijvoorbeeld drinkflessen of wandelkaarten. Door de compressieriemen kan het volume zo veel mogelijk worden verkleind.

Vanaf maart zijn de rugzakjes leverbaar in volumes van 18, 24 en 28 liter. Voor heren komt de Salvo beschikbaar in de kleuren Burnish Orange, True Black en Black/Macaw Green. Dames kunnen bij de Sula kiezen voor de kleuren Dove Grey, Bright Green en Ruby Red.

Like dit artikel
Tweet dit artikel