Comfortabele, lichtgewicht slaapmat van Sea to Summit

Sea to Summit Ether Light XT slaapmat

Comfortabele Sea to Summit slaapmat

Het comfort van de meeste lichtgewicht slaapmatjes is voor mensen die op hun zij slapen eigenlijk onvoldoende. De slaapmatjes zijn gewoon te dun om de heupen wat verder in het matje te kunnen laten zakken zonder direct de grond te raken.

De nieuwe ultralichte Ether Light XT slaapmat Sea to Summit is aanzienlijk dikker en biedt daardoor wél voldoende comfort voor de zogenaamde zijslapers.

Air Sprung Cells

Deze nieuwe, dikkere slaapmat van Sea to Summit biedt aanzienlijk meer slaapcomfort dan andere lichtgewicht slaapmatjes. Niet alleen vanwege de dikte, maar ook door de bijzondere constructie. Se to Summit maakt voor de Ether Light XT slaapmat gebruik van zogenaamde Air Sprung Cells. Deze innovatieve constructie zorgt ervoor dat de slaapmat de druk veel beter verdeelt. Het resultaat is een zachtere, comfortabelere slaapmat.

Laag gewicht

De nieuwe Ether Light XT slaapmat is ook ultralicht, hij weegt slechts 350 gram. Hiermee is de nieuwe slaapmat van Sea to Summit ideaal voor lichtgewicht kampeerders. Door de grote luchtkamers zijn er minder puntlassen waardoor de producent aanzienlijk op materiaal en gewicht kon besparen. Door de speciale lus-technologie in de puntlassen is er extra veel ruimte tussen de boven- en onderzijde. De  slaapmat heeft ondanks het geringe gewicht een dikte van 10 centimeter en biedt daardoor een prima slaapcomfort.

Isolatie

Natuurlijk zijn normale luchtbedden ook wel 10 centimeter dik, of nog veel meer. Maar die isoleren doorgaans erg slecht. Door de speciale Air Sprung Cells isoleert de Ether Light XT een stuk beter. Als je echt in koude omstandigheden wilt gaan kamperen kun je ook kiezen voor de versie met iThermolite-isolatie. Deze is nóg beter geïsoleerd zodat je hiermee ook lekker warm blijft als je met de slaapmat op een koude ondergrond ligt. Sea to Summit heeft ook een speciale versie voor vrouwen op de markt gebracht. Deze slaapmat is uiteraard aangepast aan de vrouwelijke vormen en heeft ook een dikkere Thermolite-isolatielaag zodat je de warmte nog beter vasthoudt. Handig is ook de Pillowlock. Deze voorkomt dat je kussen gaat schuiven als je je omdraait.

Slimme bewaarzak

De bewaarzak van de Ether Light XT is een slimme luchtpomp waarmee je het slaapmatje nog sneller op kunt blazen.  Sea to Summit heeft een multifunctioneel ventiel ontwikkeld om de slaapmat op te blazen en leeg te laten lopen. Dit ventiel voorkomt dat er lucht kan ontsnappen op het moment dat je het ventiel af wilt sluiten.

Informatie

De Sea to Summit Ether Light XT slaapmat is verkrijgbaar bij de betere kampeer- en buitensportzaken in de maten Small (168 x 55 x 10 cm), Regular (183 x 55 x 10 cm) en Large (198 x 64 x 10 cm). Opgerold is de Regular slechts 19 x 9 cm en past dus in iedere rugzak of fietstas. De consumentenadviesprijs voor de normale slaapmat bedraagt € 175 en € 209 voor de geïsoleerde versie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel