Compact en stoer: Swift Basecamp

Swift Basecamp

De nieuwe, kleine en stoere Basecamp van Swift

ZOETERMEER – Wie op de laatste Kampeer en Caravan Jaarbeurs de beursstand van Swift bezocht, zal daar ongetwijfeld die ene nieuwe, kleine caravan hebben zien staan. Niet direct een caravan die je bij Swift zou verwachten, zo’n compact en sportief model.

Deze nieuwe caravan van Swift heet de Basecamp. Je herkent hem meteen aan de eigenwijze en stoere uitstraling. Vooral de voorkant, met die enigszins uitstekende disselbak geven de Basecamp een heel robuuste look & feel.

De aerodynamische vorm, gecombineerd met diverse spoilers en het functioneel ogende interieur laten natuurlijk ook in één oogopslag zien dat dit een caravan voor de wat sportiever ingestelde kampeerder is. Hiermee schaart de Swift Basecamp zich in het rijtje van bijvoorbeeld de Kip Shelter, Adria Action en Knaus Sport & Fun.

Net als de andere caravans in dat rijtje heeft ook de Basecamp de deur aan de achterzijde. Dat heeft namelijk zijn voordelen: het is dan makkelijker om grote stukken bagage in de caravan mee te nemen. Dat kan bijvoorbeeld een fiets, mountainbike of surfboard zijn. Daar heeft Swift ook rekening mee gehouden. Er zijn tussen de voorbanken namelijk beugels waar je deze bagage prima aan vast kunt zetten. Die voorbanken zijn overigens opklapbaar.

Ook de rest van het interieur is stoer en robuust uitgevoerd, waarmee het uiteraard prima bij het doel van deze caravan past. Typisch Engels is het keukentje, dat is voorzien van een oven en grill. Opvallend is ook de verwarming: er is zowel een gasverwarming als elektrische verwaming.

Leeg weegt de Basecamp 929 kilo. De maximaal toelaatbare massa (MT) bedraagt 1100 kilo zodat je er ruim 170 kilo aan bagage in mee kunt nemen. Dat lage gewicht is mede te danken aan de houtvrije opbouw, met een styrofoam kern, PU verstevigingen en polyester aan de binnen- en buitenzijde. Daardoor kan de caravan tegen een stootje en is de opbouw ongevoelig voor vochtinwerking. Swift geeft er dan ook 10 jaar garantie op.

Like dit artikel
Tweet dit artikel