Compacte 7even50 minicaravan van 750 Camper

7even50 minicaravan

Compacte 7even50 minicaravan van 750 Camper

Neem als basis een gesloten aanhanger van Humbauer en bouw die om tot een kampeeraanhanger met een sfeervol interieur. Dat was de opdracht de ontwerpers van het Duitse bedrijfje ‘750 Camper’ zich zelf stelden.

De ontwerpers hebben die opdracht met verve uitgevoerd, want het product – een soort van minicaravan – ziet er van binnen bijzonder huiselijk uit. De ‘7even50’, zoals het resultaat genoemd is, is een aardig alternatief voor mensen die wel ‘binnen’ willen slapen, maar geen normale caravan kunnen of willen trekken.

7even50

De naam komt voort uit de maximaal toegestane massa van de minicaravan, die 750 kilo bedraagt. Met dat voertuiggewicht mag de caravan door nagenoeg iedere auto worden getrokken en mag die combinatie ook door iedereen met een rijbewijs B bestuurd worden.

Twee uitvoeringen

De 7even50 is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. De 7even50 One heeft een volledige uitrusting terwijl je bij de 7even50 Two alleen de modules kiest, die je daadwerkelijk wilt. Tot de standaarduitrusting van de compleet uitgeruste One behoren een keukenblok met gootsteen, eenpits gasstel en koelbox, een opstapje, getint zijraam en dakluik, een buiten- en een binnenstopcontact met twee USB-aansluitingen, een zelfvoorzienende 12-volt stroomvoorziening dankzij een 500-watt powerstation en 120-watt zonnepaneel.

Ook heeft deze uitvoering een tafel, een wandplank en een kleine kleerkast, opbergmanden en een campingtoilet. Na het ombouwen van het zitmeubilair ontstaat een twee meter en 1,32 meter brede ligruimte. Er is een schoon- en een vuilwatertank met een inhoud van ieder twaalf liter aanwezig, en optioneel kan hij worden geleverd met extra ramen, een serviceluik en een televisie worden aangebracht.

Wie de Two kiest, die krijgt een trailer met zit- en ligmeubilair, raam, dakluik en de twee stopcontacten van 230 volt. De rest kan afzonderlijk worden besteld. De prijzen van de Two beginnen bij 8.599 euro, de completere 7even50 One minicaravan is verkrijgbaar vanaf 12.559 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel