Compacte buscamper van Hymercar op CMT

Hymercar Sydney

Sydney: compacte buscamper van Hymercar

Een buscamper die je ook prima voor dagelijks gebruik in kunt zetten, dat was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe Hymercar Sydney die door Hymer op de CMT in Stuttgart wordt gepresenteerd.

De camper is in verband met het dagelijks gebruik heel kort, en heeft dan ook geen badkamer. Dat is misschien weer even wennen, maar nog niet zo lang geleden was het heel normaal dat een buscamper geen badkamer heeft.

En ook nu zijn er onder de meest verkochte buscampers heel veel modellen, zoals de VW California, die niet over een badkamer beschikken. Dat heeft ook zijn voordelen, want het scheelt een heleboel ruimte. En dat is te merken, want daardoor is de Hymercar Sydney nog geen 5 meter lang waardoor je hiermee moeiteloos met het dagelijks verkeer mee kunt komen. Dat komt natuurlijk ook door de breedte van 2,05 m en de hoogte van slechts 2,30 m.

Zo’n badkamer is ook een flink obstakel als het gaat om flexibiliteit. Daar scoort de Hymer Sydney hoge ogen. Je kunt hem namelijk inrichten met 3, 4 of zelfs 5 gehomologeerde zitplaatsen. Wil je een fiets meenemen in de camper? Geen probleem. Dankzij de uitneembare meubels en de geïntegreerde rails kun je zo een fietsendrager in de camper monteren. De standaard sjorrails zorgen er daarbij voor dat alles veilig kan worden vastgezet.

Standaard beschikt de Sydney over een bedonderstel met uitneembaar bed. In het bedonderstel is ook de compressorkoelkast gemonteerd. Je kunt ook kiezen voor nog meer laadruimte. Dan levert Hymer de Hymercar Sydney met een uitneembaar meubel en een optionele koelbox.

Wat slapen betreft is de Hymercar Sydney ontwikkeld voor 4 personen. Achterin is een uitneembaar tweepersoons bed geplaatst. De andere mensen uit het reisgezelschap vinden een comfortabele en ruime slaapplek in het geïsoleerde hefdak, dat is voorzien van een Froli bodem en koudschuimmatrassen. Overdag zorgt dit hefdak, als het omhoog is geklapt, bovendien voor een meer dan riante stahoogte van 2,65 m.

De exacte prijzen voor de Nederlandse markt zijn ons nog niet bekend. In Duitsland wordt de Hymercar Sydney, die overigens beschikbaar zal zijn in 3 uitvoeringen, aangeboden voor een vanaf-prijs van € 49.900,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel