Compacte halfintegraal camper van Woelcke op VW T6 basis

Woelcke T6 Autark C4 camper

Compacte halfintegraal camper op VW T6 basis van Woelcke

ZOETERMEER – Halfintegraal campers op basis van een Volkswagen T6 zijn zeldzaam. En in een uitvoering met vierwielaandrijving zijn ze nóg zeldzamer.

Voor de Duitse camperbouwer Woelcke is zo’n camper echter kinderspel. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van campers voor lange, avontuurlijke reizen.

De Autark T6 Crosser C4, die Woelcke op de beurs Abenteur & Allrad liet zien, is ook nog eens zo compact dat hij ook voor dagelijks gebruik kan worden toegepast. De camper is totaal  5,80 meter lang, 1,92 meter breed en 2,70 meter hoog.

Woelcke T6 Autark C4 camperHet woord ‘Autark’ staat bij Woelcke voor een zelfvoorzienende offroad- of expeditiecamper. Het ‘T6’slaat uiteraard op de gelijknamige Volkswagenbus. De codering C4 slaat op de indeling. Daarnaast biedt Woelcke namelijk ook de mogelijkheid voor een C1, C2 en C3 indeling. Waar die 3 andere indelingen een zitgroep achterin hebben, heeft de C4 een tweetal in de lengterichting geplaatste banken.

De natte cel bevat een vast ingebouwd toilet, wastafel en douche. De tafel van de zitgroep kun je lager plaatsen, om deze zo bij het bed te trekken waardoor dit totaal 180 cm breed is.

Achterin bevindt zich de keuken, die meer dan voldoende bergruimte heeft alsmede een 40-liter koelbox en een 2-pits spiritus kooktoestel dat ook buiten kan worden gebruikt. Er is geen gasfles in de camper, voor de verwarming wordt er gebruik gemaakt van een zuinige dieselkachel. Ook de 10-liter boiler brandt op diesel. Er is een verswatertank van 90 liter en een afvalwatertank van 50 liter, alsmede een 100 W zonnepaneel.

De prijs van de Woelcke Autark T6 Crosser C4 is uiteraard wat hoger dan die van een doorsnee camper, en begint bij ongeveer 110.000 euro exclusief BPM.

Like dit artikel
Tweet dit artikel