Compacte inbouwkoelkast van Dometic voor buscampers

dometic koelkast buscamper

Compacte Dometic RMV 5305 koelkast

ZOETERMEER – Het blijft woekeren met de ruimte in buscampers. Omdat je ook in een buscamper je bederfelijke etenswaren en je drankjes lekker koel wilt houden, moet er vanwege het gebrek aan ruimte vaak een compromis worden gedaan.

Daarom zien we dat het in buscampers vaak behelpen is met een heel klein koelkastje, of zelfs een losse koelbox. Dometic biedt nu een compacte inbouwkoelkast die ondanks de compacte afmetingen nog een heel acceptabele inhoud heeft.

De nieuwe RMV 5305 van Dometic is namelijk heel smal. Daardoor kan deze ook nog prima in kleinere keukenblokken worden ingebouwd. Ondanks de geringe breedte van slechts 486 mm heeft de Dometic koelkast altijd nog een inhoud van 80 liter. Daarvan worden 8 liter gebruikt door het vriesvak, dat bovendien uitneembaar is.

Het is een absorptiemodel, dat zijn werk dus zo goed als geruisloos doet. Voor de noodzakelijke energie is er de keus uit 230V, 12V en gas (30 mBar). Bij een omgevingstemperatuur van 32 graden Celcius kan de RMV 5305 koelen tot 7 graden boven nul en vriezen tot 12 graden onder nul.

De koelkast is voorzien van een automatische “AES” selectie van de energiebron en een touchpaneel voor de bediening, De deur kan worden vergrendeld middels een nieuw drukknopsysteem. Het scharnier van de deur bevindt zich naar keuze aan de linker- of rechterzijde. De deur kan in de winterstalling in een ventilatiestand worden vastgezet.

De advieswinkelprijs van de Dometic RMV 5305 bedraagt 1299 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel