Compacte Primus Firestick brander

Compacte Primus Firestick brander

Compacte Primus Firestick brander

De nieuwe Primus Firestick is één van de meest compacte gasbranders op de markt. De brander is zelfs zo klein, dat deze in gevouwen toestand gemakkelijk in je jaszak past. Ideaal voor wandelaars, backpackers en klimmers.

De Primus Firestick is niet alleen compact en lichtgewicht, maar ook zeer efficiënt. Naast de standaard versie is er ook een versie vervaardigd van titanium, de Firestick TI. Deze is 16 gram lichter en een stuk duurzamer.

Efficiënt

Wat de Firestick zo efficiënt maakt, is de nieuwste innovatie van Primus: een  vernieuwde regelklep. Deze regelt de gasstroom en zorgt zo voor optimale warmteafgifte. Ook op hoogte, in extreme koude of warmte en ongeacht de hoeveelheid gas er nog in de fles zit.

Slim vouwontwerp

Met zijn 106 gram is de Primus Firestick allesbehalve zwaar. Er is ook nog een lichtere versie, de Firestick TI die zelfs maar 89 gram weegt. Daarnaast is de Primus Firestick ook erg compact op te bergen. Dankzij het slimme ontwerp kan de brander opgevouwen worden tot een formaat van 3,6 bij 10 centimeter. Klein genoeg om op te bergen in een bijvak in de rugtas, of zelfs in een jaszak.

Extra’s

Ondanks zijn compactheid en lage gewicht biedt de Firestick uitstekende bescherming tegen de wind. De brander en de steunen zelf zijn gemaakt van duurzaam roestvrijstaal. Ook is de Fire Stick uitgerust met een piëzo-ontsteker. Bij de brander wordt bovendien een wollen opbergzakje meegeleverd. Deze kan ook dienst doen als pannenlap.

De Primus Firestick is te verkrijgen op de website van Primus voor $ 89,99. De ultralichte Firestick TI kost $ 119,99.

Like dit artikel
Tweet dit artikel