Compacte Rapido C-serie nu ook als integraal camper

Compacte Rapido C-serie nu ook als integraal camper

Compacte Rapido C-serie nu ook als integraal camper

Rapido bracht een paar jaar geleden al een serie extra compacte half-integraal campers op de markt. Deze zogenaamde Rapido C-Serie wordt nu aangevuld met een aantal integraal modellen, die de toevoeging ‘i’ aan het typenummer krijgen.

Op de Caravan Salon Düsseldorf liet Rapido het eerste compacte integraal model zien, de C55i. Een maand later, op de Salon des Véhicules de Loisirs in het nabij Parijs gelegen Le Bourget, konden we ook de C86i bewonderen.

Een maatje kleiner

Beide campers zijn 2,17 meter breed, waarmee ze een centimeter of 10 smaller zijn dan de gemiddelde integraal camper. De hoogte van beide modellen is 2,75 meter. De C55i is 6,72 meter lang, de C86i is met 6,99 meter iets langer. Verder staan beide voertuigen op een Fiat Ducato basisvoertuig. Bij Rapido is de schaarste aan basisvoertuigen kennelijk nog niet zo nijpend dat men zich genoodzaakt ziet om naar alternatieven te zoeken. Uiteraard moet je vanwege die geringere breedte de nodige concessies aan de ruimte in het interieur doen. Maar je hebt daarentegen een aanzienlijk lichtere, compactere camper waarmee het daadwerkelijk makkelijker rijden is. Iedereen moet uiteraard voor zichzelf de afweging maken wat voor hem/haar de beste keus is.

Rapido C55i

De Rapido C55i heeft vier zitplaatsen en slaapplaatsen. De indeling lijkt vrij klassiek, met een zitgroep die behalve de draaibare voorstoelen uit een L-vormige bank en tafel bestaat. Daar tegenover, aan de rechterzijde, bevindt zich een relatief ruime keuken.

Verder naar achteren bevinden zich de kast en badkamer, met achterin de slaapruimte met enkele bedden. Daar kun je trouwens ook een groot tweepersoons dwarsbed van maken, als je wilt. Al met al dus een redelijk klassieke indeling. Er kan eventueel een extra slaapplaats worden gecreëerd door de zitgroep om te bouwen. Het fraaie Sky View panoramadak zorgt overdag voor veel daglicht in het interieur.

Rapido C86i

De Rapido C86i is iets langer en heeft dus ook een iets ruimer interieur. Voldoende ruimte zelfs voor een tweepersoons eilandbed van 140 centimeter breed, dat optioneel in hoogte verstelbaar is. Dat bed wordt aan beide zijden geflankeerd door een lage kast.

De badkamer, direct voor het slaapgedeelte, biedt dankzij een draaibare wand een slimme oplossing voor een apart douchegedeelte. Voorin heeft de Rapido C86i uiteraard een zithoek, die bestaat uit twee korte langsbanken, een tafel en draaibare voorstoelen. Optioneel kan er een hefbed voor boven de zitgroep worden besteld.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel