Compacte Southvan Allrounder buscamper heeft zes tot negen zitplaatsen

Compacte Southvan Allrounder buscamper

Compacte Southvan Allrounder buscamper heeft zes tot negen zitplaatsen

We hebben de afgelopen jaren een grote hoeveelheid aan compacte buscampers beschreven, die allemaal zo veelzijdig waren dat ze ook heel goed voor dagelijks gebruik kunnen worden ingezet.

Maar de nieuwe Allrounder buscamper van Southvan lijkt nog een stapje verder te gaan. Deze Duitse camperbouwer bouwt compacte buscampers met zes, zeven, acht of zelfs negen zitplaatsen. De nieuwe Allrounder heeft standaard zes zitplaatsen en een enorme mate aan veelzijdigheid.

Tot maximaal negen zitplaatsen

Dat weet Southvan zelfs te realiseren in de relatief kleine, nog geen vijf meter lange Ford Transit Custom. Door middel van een bijzonder slimme, uitbreidbare binnen- en buitenkeuken en een uiterst flexibel aanpasbaar zitsysteem heeft hij standaard zes zitplaatsen en vier slaapplaatsen. Achterin heeft hij een driezitsbank en een losse stoel, die je naast elkaar kunt plaatsen. Maar hij kan ook heel eenvoudig worden uitgevoerd met negen zitplaatsen. Dan schuift de achterbank iets naar voren om plaats te maken voor een tweede driezitsbank. En ook dan kun je hem nog steeds als camper blijven gebruiken, inclusief keukenblok.

Ook (motor)fiets meenemen

Dankzij het flexibele zitsysteem kun je ook een fiets of mountainbike in de camper meenemen, en ook dan zijn er nog steeds vijf zitplaatsen en vier slaapplaatsen beschikbaar. Wie een motorfiets mee wil nemen: dat is ook mogelijk, maar dan lever je wel een aantal zitplaatsen in en zijn alleen de twee slaapplaatsen in het hefdak beschikbaar. Heb je meer zitplaatsen nodig, dan kun je een tweede achterbank plaatsen. De keuken kan – in tegenstelling tot veel andere campers van dit formaat – dan gewoon blijven zitten.

Slim keukenblok

Het keukenblok is compact, maar daardoor ook heel flexibel te gebruiken. Southvan heeft het keukenblok draaibaar gemaakt en je kunt het zowel binnen als buiten gebruiken. Het is scharnierend bevestigd aan een frame-element net achter de bestuurdersstoel. De verschillende uitschuifbare en opklapbare werkbladen strekken zich als vleugels uit en bieden veel ruimte om een maaltijd te bereiden.

Wie liever een buscamper met een normaal, vast ingebouwd keukenblok heeft: daarvoor kun je kijken naar de ‘Camper’ van Southvan. Die buscamper is qua indeling wel iets minder flexibel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel