Concorde met 2 noviteiten naar CMT Stuttgart

Concorde Centurion 1160 GSI

De Centurion 1160 GSI, één van de noviteiten van Concorde op de CMT 2018

Het Duitse premiummerk Concorde is één van de vaste standhouders op de CMT in Stuttgart, die over anderhalve week haar deuren opent.

Waar we op de Nederlandse kampeerbeurzen doorgaans slechts enkele campers in dit segment zien, is op de CMT alleen Concorde al goed voor maar liefst 12 van ‘liners’, zoals de campers in dit exclusieve segment ook wel genoemd worden.

Concorde laat op de CMT de allernieuwste generatie van de Centurion-lijn zien, alsmede de nieuwe Carver 791 RL. De eerste zal daar waarschijnlijk de meeste aandacht trekken,  aangezien Concorde daar als demonstratievoertuig de indrukwekkende Centurion 1160 GSI voor meeneemt.

Centurion 1160 GSI

Om aan te geven hoe groot deze camper is: hij wordt gebouwd op basis van een Mercedes-Benz Actros vrachtauto, en heeft een 7,7, liter 6-cilinder dieselmotor die maar liefst 299 pk levert. Optioneel zijn er ook motoren met een vermogen tot 476 pk leverbaar. Afhankelijk van de uitvoering mag de Concorde Centurion 1160 GSI tussen de 18 en 26 ton wegen.

Uiteraard is deze liner voorzien van alle comfort die je maar kunt wensen. In de cabine staan Pullman stoelen voor bestuurder en bijrijder. De loungestoelen zijn tot ligstand verstelbaar en de keuken heeft een elektrisch uitschuifbaar werkblad. Een aparte toiletruimte en een grote garage ontbreken uiteraard evenmin.

Carver 791 RL

Iets bescheidener is de vernieuwde Carver 791 RL, hoewel ook deze uitsluitend voor de ‘happy few’ is weggelegd. De adviesprijs van deze camper begint namelijk bij 169.000 euro exclusief BPM. De Carver 791 RL is bijna 8 meter lang en heeft een beproefde indeling met een rondzit achterin. Voorin zijn er enkele bedden, die als hefbed zijn uitgevoerd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel