Concorde Cruiser 791 RL op CMT Stuttgart

Concorde 791RL alkoof camper

Concorde introduceert Cruiser 791RL alkoofcamper

STUTTGART – Concorde liet op de Caravan Salon in Düsseldorf al wat kleinere varianten zien van de 890 RL alkoof camper. De originele indeling van deze camper, met onder meer langsbedden in de alkoof, is namelijk behoorlijk populair geworden.

Niet iedereen wil echter een camper van ruim 8 meter lengte. Vandaar dat Concorde ook wat kleinere versies op de markt aan het brengen is.

Op de CMT, die ook wel de “Stuttgarter Urlaubsmesse” wordt genoemd, zal Concorde de nieuwe Cruiser 791 RL presentieren. Deze alkoofcamper heeft de gewenste indeling met langsbedden in de alkoof en is net geen 8 meter lang.

890 RLOok de 791RL beschikt over een rondzit achterin de camper, een comfortabele keuken, een separate natte cel en bovendien ook over een nieuwe, extra hoge alkoof. Die alkoof is maar liefst 80 cm hoog, waarbij de enkele bedden via een soort van trapvormige verhoging bereikbaar zijn. De zitgroep achterin kan worden uitgevoerd met 2 driepuntsgordels maar kan ook worden omgebouwd tot slaapplaats.

Ook de Concorde Cruiser 791 RL wordt op een Iveco Daily chassis gebouwd.Standaard is deze voorzien van een 146 pk dieselmotor, optioneel zijn motoren tot ruim 200 pk leverbaar. Ook is er optioneel een 8-traps automatische versnellingsbank van ZF leverbaar. Zo’n rijdend huis op wielen weegt uiteraard nogal wat, de maximaal toelaatbare massa bedraagt zo’n 6 ton zodat een groot rijbewijs vereist is om met deze camper te mogen rijden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel