Concorde liner met elektrische Microlino in de garage

Concorde liner met elektrische Microlino in de garage

Concorde liner met elektrische Microlino in de garage

Ze zijn met name op de Caravan Salon in Düsseldorf te zien: hele grote campers, met onderin een garage voor een personenauto. Die auto varieert van een kleine Smart tot een heuse Ferrari.

Maar Concorde gaat met de tijd mee en presenteerde op de laatste editie van de Caravan Salon een camper met in de garage de Microlino, een nieuwe elektrische stadsauto.

Smart Garage

Het Duitse familiebedrijf stelt dat het de eerste camperfabrikant is die dit concept presenteert. Deze Microlino is dan ook een splinternieuw modelletje, dat nog niet eens officieel verkrijgbaar is. Maar het is voor een dergelijk concept een leuke oplossing.

Concorde liner met elektrische Microlino in de garageDie Microlino is een heel compact elektrisch autootje met twee zitplaatsen, dat is geïnspireerd op de vroegere BMW Isetta. De Microlino is iets meer dan 2,5 m lang en weegt ongeveer 500 kilo, waardoor hij volgens Concorde perfect in campers met een maximum totaalgewicht van 7,5 ton past.

Dat is evengoed een behoorlijk grote camper – we noemen dit soort campers ook wel ‘liners’ – maar in deze klasse valt het nog mee. Bij Concorde kunnen deze campers met een zogenaamde Smart Garage worden uitgevoerd, en daarin past deze Microlino prima. Er was namelijk een uitdaging:  de Microlino heeft voor en achter een verschillende spoorbreedte. Dat zal ook gelden voor de Evetta, het zustervoertuig van de Microlino.

Microlino en Evetta

Zowel de Evetta (die eerste Karo heette, er gaat daar een heuse soap aan vooraf) als de Microlino zijn kleine elektrische autootjes, die met name voor gebruik in de stad bedoeld zijn. Maar met een topsnelheid van 90 km/u en een rijbereik tot ruim 200 kilometer zijn deze ook uitstekend geschikt als extra voertuig bij de camper. Niet alleen om de dagelijkse boodschappen mee te doen maar ook om de omgeving te verkennen. Geen weggetje is te smal en parkeren is makkelijker dan ooit. Je kunt ze opladen aan een normaal stopcontact, zodat je niet afhankelijk bent van laadpalen. En als je weer thuis bent, dan is het weer een handige tweede auto.

Die Evetta heeft overigens nog iets meer de retrolook van de oude Isetta terwijl de Microlino na diverse ontwerpstadia inmiddels een wat moderner design heeft. Wie het nog leuker wil: de Evetta zal ook als cabriolet verkrijgbaar zijn. Dan wordt het dus heerlijk toeren met een open dak.

Like dit artikel
Tweet dit artikel