Coronapandemie noodzaakt NKC om groepsreizen te annuleren en verplaatsen

Coronapandemie noodzaakt NKC om groepsreizen te annuleren en verplaatsen

Coronapandemie noodzaakt NKC om groepsreizen te annuleren en verplaatsen

Hopelijk kunnen de groepsreizen in de rest van het jaar wel doorgaan, maar vanwege de aanhoudende coronapandemie heeft de NKC wel een aantal groepsreizen moeten schrappen.

Het betreft de groepsreizen die in het eerste kwartaal van 2021 plaats zouden vinden. De NKC zag zich genoodzaakt om vijf reizen uit het programma te halen. Vier andere reizen zijn door de NKC doorgeschoven naar het najaar.

Reizen geannuleerd

Eric Zeevalk, manager reizen, events en verzekeringen bij de NKC: “Gezien de ontwikkelingen is het echt nog te vroeg om reisplannen te maken. Daar komt bij dat het aantal boekingen logischerwijs achterblijft bij wat de NKC normaal kan verwachten.” De reizen die de NKC helemaal uit het programma heeft gehaald, zijn twee wintersportreizen die medio januari naar Oostenrijk zouden vertrekken, twee reizen naar Spanje en een reis naar Marokko. De camperaars die een van deze reizen hebben geboekt, zijn door de NKC geïnformeerd. Als ze al hadden betaald voor de reis, krijgen ze hun geld terug.

Doorgeschoven

Twee andere reizen naar Marokko en naar Spanje, die in dezelfde periode plaats zouden vinden, zijn verplaatst naar het najaar. “Het is ook raar om op korte termijn een reis naar Marokko te boeken, nu we net een operatie achter de rug hebben om gestrande campers uit Marokko op te halen”, zegt Zeevalk.

Extra veiligheid

De NKC heeft goede verwachtingen voor de rest van het jaar. Dit uiteraard als er positieve ontwikkelingen rond de coronapandemie zijn. Zeevalk: “We hebben de indruk dat groepsreizen nu juist aantrekkelijker zijn doordat ze wat extra veiligheid bieden in onzekere tijden. Mensen hebben kunnen zien wat de meerwaarde is van een groepsreis.”

Coronaproof

De NKC zet de reizen bovendien ‘coronaproof’ op. “Bij rondleidingen bestaat de mogelijkheid om de uitleg via oortjes te volgen en we zorgen ervoor dat groepen kunnen worden opgesplitst, zodat de anderhalve meter afstand te handhaven is. Want dat blijft misschien nog wel een tijdje nodig. En als blijkt dat een land van bestemming een negatief reisadvies krijgt, is het mogelijk om de reis zonder kosten te annuleren of om te boeken.”

 

Bron: NKC

Like dit artikel
Tweet dit artikel