Crosscamp Flex 541: een maatje groter en uitgesproken veelzijdig

Crosscamp Flex 541 buscamper

Crosscamp Flex 541: een maatje groter en uitgesproken veelzijdig

We kennen het merk Crosscamp, dat onderdeel is van de grote Erwin Hymer Group, als een merk dat kleine camperbusjes bouwt. Dat beeld zullen we aan moeten passen aangezien het Duitse merk in modeljaar 2024 ook een aantal volwaardige buscampers op basis van de Opel Movano zal aanbieden.

Vooralsnog betreft het drie indelingen en de Crosscamp Flex 541 is daar een van. Dit model blinkt vooral uit zijn veelzijdigheid. Deze compacte buscamper voertuig moet met zijn slimme ontwerp en veelzijdige functies de grenzen van flexibiliteit en comfort zogezegd opnieuw definiëren.

Moeiteloos aan te passen

Met de Flex 541 laat Crosscamp zich niet beperken door traditionele camperconcepten. Deze buscamper is ontworpen voor de outdoor-enthousiastelingen, avonturiers en andere reizigers die waarde hechten aan flexibiliteit en functionaliteit. Met zijn modulaire ontwerp kan de Flex 541 in maar liefst 14 verschillende configuraties worden omgebouwd, waardoor hij zich moeiteloos aanpast aan de behoeften van de gebruiker.

Dankzij de compacte afmetingen van de Flex 541 – hij is slechts 5,42 meter lang – is hij uiterst wendbaar en gemakkelijk te parkeren. Maar laat je niet misleiden door zijn bescheiden formaat. Binnenin biedt de Flex 541 zitruimte voor maximaal vier personen, waardoor hij ideaal is voor gezinsuitstapjes of avonturen met vrienden.

Het interieur van de Flex 541 is een toonbeeld van innovatief design. Het unieke, modulaire meubelconcept biedt zowel woon- als slaapcomfort, terwijl het ook bijna onbeperkte opbergruimte biedt voor fietsen, surfplanken, paragliders of andere sport- en recreatiespullen. Met een paar eenvoudige aanpassingen kan de Flex 541 ook worden omgebouwd tot een bestelwagen, een extra grote boodschappenwagen of een praktische gezinswagen.

Flexibele indeling

In de cabine van de Flex 541 nemen de bestuurder en de passagier plaats op draaibare Captain’s Chairs met armleuningen. De grote opbergruimte boven het bestuurderscompartiment biedt voldoende ruimte voor jassen of andere grote voorwerpen. Kleine items kunnen worden opgeborgen in de vier open opbergvakken, die zich op hoofdhoogte aan de bestuurderszijde naar achteren uitstrekken.

Een van de meest innovatieve kenmerken van de Flex 541 is de zit- en slaapoplossing in het woongedeelte. In plaats van een vast bed in de achterkant, is er een grote slaapbank die met een paar eenvoudige handelingen kan worden opgeklapt en ruimtebesparend aan de zijwand kan worden bevestigd. Uitgetrokken ontstaat er een tweepersoonsbed van 2,0 meter lang en 1,33 meter breed. Een bijpassende matrastopper voor nog meer slaapcomfort is beschikbaar als Crosscamp Custom Part. Wie meer slaapplaatsen nodig heeft kan het optionele slaapdak bestellen. Dan beschikt je over totaal vier slaapplaatsen.

De keuken in de Flex 541 is eveneens modulair opgebouwd. Er is een vast gemonteerde keukenmodule met een tweepits gaskookplaat, keukenkastje en opbergruimte voor een 2,8 kg gasfles, evenals een 70 liter koelkast die ook van buitenaf toegankelijk is, is vast geïnstalleerd. De tweede keukenmodule, die de spoelbak met kraan en de vers- en afvalwatertank bevat, kan echter worden verwijderd en indien gewenst ook als buitenkeuken worden gebruikt.

FULL 600 en FULL 640

Naast de Flex 541 heeft Crosscamp binnenkort nog twee andere, iets grotere modellen in het aanbod: de FULL 600 en de FULL 640. Beide modellen zijn ook gebaseerd op de Opel Movano en bieden een klassieke indeling met een zitgroep aan de voorkant, een keuken en badkamer in het midden, en een dwars geplaatst tweepersoonsbed in het achterste gedeelte van de FULL 600, of in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden in het achterste gedeelte van de FULL 640. Ze zijn minder flexibel dan de Flex 541, maar bieden meer wooncomfort en opbergruimte.

Extra slaapplaatsen met optioneel slaapdak

Voor diegenen die de woonkwaliteit van hun Crosscamp buscampers nog verder willen verbeteren, biedt Crosscamp een optioneel slaapdak aan. Dit extra slaapgedeelte biedt de Flex 541, de FULL 600 en de FULL 640 twee extra, ruime en comfortabele slaapplaatsen.

Het slaapdak, uitgevoerd in stijlvol zwart, integreert naadloos met het hoge dak van de Opel Movano wanneer het niet in gebruik is. Wanneer geopend, biedt het slaapdak veel hoofdruimte en een uitzonderlijk groot slaapoppervlak: een lengte van 2,09 meter en een breedte van 1,43 meter. De zes centimeter dikke koudschuimmatras rust op een lattenbodem, wat niet alleen zorgt voor optimaal slaapcomfort, maar ook voor goede ventilatie van onderaf.

Like dit artikel
Tweet dit artikel