Crua Crucoon moet voor een beschermend cocconnetje zorgen

Crua Crucoon

Crua Crucoon moet voor een beschermend cocconnetje zorgen

Hoewel van tenten vaak wordt beweerd dat ze je tegen alle omstandigheden kunnen beschermen, bedoelt men onder die omstandigheden vooral wind en regen. Dubbeldaks tenten zorgen ook voor de nodige isolatie maar die is toch wel heel beperkt.

Crua, het Ierse outdoormerk dat bekend staat om zijn ‘out-of-the-box’ ontwikkelingen, introduceert de isolerende Crucoon tent. Een tent die wel een goede thermische isolatie biedt, helemaal lichtdicht is en bovendien ook het geluid van buiten behoorlijk goed buiten kan houden. Daarmee beschik je dus echt over een extra beschermend onderkomen. Een cocconnetje, om het zo maar te zeggen.

Niet goedkoop, en ook niet waterdicht

Ideaal dus voor tentkampeerders die nogal kouwelijk zijn aangelegd, of voor hooggevoelige mensen. Zoals veel van zijn andere nieuwe producten lanceerde Crua Outdoors een Kickstarter campagne om de ontwikkeling en productie van Crucoon te financieren. Met succes, het benodigde bedrag is namelijk meer dan tien keer overtekend. Er zijn al bijna 500 bestellingen voor de Crucoon binnen, wat aangeeft dat er daadwerkelijk behoefte is aan een dergelijke tent. En dat terwijl hij niet bepaald goedkoop is. De prijzen beginnen 349 dollar en lopen op tot 499 dollar.

Hij is overigens niet waterdicht. Hij is namelijk ook bedoeld om binnen te kunnen gebruiken. Bij gebruik buiten zul je er dus een dekzeil of tarp overheen moeten spannen. Je kunt hem natuurlijk ook als slaapcompartiment in een bestelbusje zetten, of als extra isolerende binnentent in een andere tent zetten. Hij is waterafstotend gecoat maar van deze DWR-coating moet je niet al te veel verwachten. De 2 deuren van de Crucoon zijn overigens wel voorzien van muskietengaasnetten.

De Crua Crucoon is qua model vrij eenvoudig, een recht-toe-recht-aan koepeltent met twee ingangen. Hij is overigens oppompbaar zodat je hem binnen een minuut kunt opzetten.

Isolerend

Het bijzondere in de Crua Crocoon zit hem vooral in het feit dat hij wordt gemaakt van gewatteerd, isolerend materiaal. Hij is ontworpen om licht, warmte/koude en geluid tegen te houden. Dat betekent dat je het in deze tent zelfs midden op de dag pikdonker kunt hebben. De slimme ventilatiemogelijkheden aan de onderkant zijn zo uitgekiend dat je wel ventilatie hebt, maar dat er slechts een minimum aan licht naar binnen kan komen. Volgens Crua Outdoors dempt de tent ook geluid, al zul je dat onmogelijk helemaal kunt buitensluiten. Het zou het geluid in ieder geval voldoende moeten kunnen afzwakken om het relatief rustig te hebben in de tent. En dankzij de isolerende wanden is de Crucoon ook temperatuurregulerend, waarbij de tent de warmte binnen houdt tijdens koude dagen en voor koelte tijdens warme dagen zorgt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel