Crystop WebToGo: professionele oplossing voor breedband internet via de satelliet

Crystop WebToGo

Breedband internet via de satelliet mogelijk met WebToGo

ZOETERMEER – Hoewel het systeem eigenlijk is ontwikkeld voor reddingswerkers en journalisten, is het WebToGo systeem dat Crystop op de CMT presenteert ook een prima oplossing voor kampeerders die overal in Europa over breedband internet willen beschikken.

Internet via de satelliet was al een tijdje mogelijk, maar de snelheid daarvan was vrij laag vanwege de beperkingen van de Astra satelliet.

Door gebruik te maken van de Eutelsat Ka-Sat satelliet zijn hogere snelheiden mogelijk. De WebToGo techniek van Crystop maakt bovendien gebruik van een multifeed verbinding waardoor de verbinding nog stabieler is.

Crystop claimt dat er een downloadsnelheid van 30 Mbit/s en een uploadsnelheid van 10 Mbit/s mogelijk is. Dat is beduidend meer dan de 10 Mbit/s download en upload van 0,2 Mbit/s die eerder de Autosat 2S ontvanger kon worden gehaald. Met die hogere snelheiden kunnen niet alleen makkelijker grote hoeveelheden data worden verzonden, het laat ook streaming op HD-formaat toe.

Eutelsat bereik internet satellietHet gebruik van de Eutelsat Ka-Sat satelliet heeft nog een voordeel, deze satelliet bestrijkt namelijk ook een aanzienlijk groter gebied. Met de Astra satelliet kon je alleen in Noord-Europa internetten, de Eutelsat bestrijkt een veel groter deel van Europa, waaronder ook het gebied rond de Middellandse Zee.

Het WebToGo systeem van Crystop bestaat uit een stabiel statief met motoraangedreven kop alsmede een schotelantenne met LNB, en heeft een adviesprijs van 2.990,- euro.

Eerste foto: camperjournal.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel