CTJ-Meilenstein 2017 voor Helmut Knaus van Knaus Campingparks

CTJ Meilenstein 2017 Helmut Knaus

De Duitse CTJ reikt de CTJ-Meilenstein 2017 uit aan Helmut Knaus

ESSEN – De Duitse Vereniging van journalisten in de caravaning- en toeristische branche CTJ, heeft tijdens de openingsfestiviteiten van de beurs Reise + Camping in Essen de CTJ-Meilenstein 2017 uitgereikt aan Helmut Knaus.

De leden van deze vereniging gaven daarmee blijk van hun erkenning voor de inspanningen die Helmut Knaus heeft verricht op het gebied van campings en kamperen in Duitsland.

Deze inmiddels 34e CTJ Award werd uitgereikt door Raymond Eckl, voorzitter van de CTJ, en CTJ-lid Hans-Jürgen Hess.

Kwalitatief hoogstaande kampeermogelijkheden in een heerlijke omgeving met  uitstekende voorzieningen. Dat is het succesvolle concept waarmee Knaus KG al sinds 1970 in de branche actief is. Sindsdien heeft Helmut Knaus samen met zijn dochter Sandra Knaus, verspreid over heel Duitsland, een netwerk van 25 campings met in totaal 6300 kampeerplaatsen opgebouwd. In 2016 waren deze campings goed voor meer dan een miljoen overnachtingen.

De campings van Knaus Campingparks komen soms wat conservatief over, maar dat is vooral omdat men in Duitsland veel waarde aan tradities hecht. Dat wil nog niet zeggen dat de Knaus Campingparks niet met hun tijd meegaan. Zo wordt er bijvoorbeeld veelvuldiggebruik gemaakt van zonne-energie en warmptepompen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel