Culinaire reizen naar Frankrijk

Culnaire reizen naar Frankrijk

Plaine du Tarn – Mont Lozère

 De kampeerbeurzen waren de afgelopen weken in alle hoeken van Nederland aanwezig. Voor Frankrijk in Beeld, een platform voor de enthousiaste Frankrijkreiziger was Peter Langereis aanwezig bij twee edities van het evenement Kampeerbelevenis op zoek naar culinaire reizen naar Frankrijk.

Op de Kampeerbelevenis in Heinenoord, gehouden bij Campolife,  was mijn wandelvriend Chris ook aanwezig op de stand van Frankrijk in Beeld.

Chris is een ervaren GPS-wandelaar en weet veel van het omgaan met dit apparaat tijdens wandel- en fietstochten. Vele bezoekers hebben ons deze dagen bezocht en konden bij de stand terecht met hun vragen over GPS. Ook was er de mogelijkheid om kennis te maken met één of meer van de ruim zeventig verschillende wandelroutes die vanaf de wandelpagina’s van Frankrijk in Beeld te downloaden zijn voor gebruik op een eigen GPS-apparaat.

Wandeling downloaden
Favoriet bij de bezoekers van de Kampeerbelevenis was de wandeling la Croix de Berthel, die start bij Les Bastides, iets ten oosten van le Pont de Montvert in het département Lozère (48). Een wandeltocht met enorm veel natuurschoon en mooie vergezichten over de omgeving. Je kunt deze tocht downloaden via deze link om de route op uw eigen GPS te kunnen gebruiken, of als fotoreportage bekijken via deze link.

Eigen identiteit
Wat mij overigens opviel op de kampeer- en recreatiebeurzen van afgelopen maanden is dat vele accommodaties zoals chambres’d hôtes of campings zich steeds vaker een eigen identiteit proberen te geven door het organiseren van bijvoorbeeld fiets- of wandelweken. Zo ook Mark en Petra, eigenaren van Camping La Magaudie, die met z’n tweeën in witte koksbuis achter de desk van hun stand staan. La Magaudie is een camping met dertig staanplaatsen, gelegen op ongeveer driehonderd meter hoogte in natuurgebied de Causse, in het zuidelijkste puntje van het departement de Corrèze. Zij gaan op de culinaire tour en bieden de bezoekers van hun camping een vijfdaags culinair arrangement aan. Ik wil hier wel meer over weten en ga samen met Mark in een voortent op de beursvloer zitten.

Mark en zijn culinaire crew

Wat kan een gast verwachten tijdens dit culinaire arrangement op Camping La Magaudie?
Mark: ‘Mensen kunnen bij ons heerlijk genieten van rust, ruimte en natuur en daarbij de culinaire Corrèze ontdekken, tijdens ons vijfdaags culinair arrangement. Geen verplichtingen, gewoon zelf bepalen waaraan je wel en niet mee wilt doen. Het arrangement begint op maandagavond en eindigt op vrijdagmorgen. Tijdens het arrangement krijgen de gasten twee keer een viergangen diner voorgeschoteld en er zijn diverse excursies en proeverijen. (Onder meer een bezoek aan een schapenkaasboerderij, wijnbrouwer, distilleerderij, chocoladefabriek etc.).’ Mark en Petra organiseren deze arrangementen in de maanden mei, juni en september. Mark: We hebben gezocht naar een leuke formule en naar iets waarmee we ons kunnen onderscheiden van de rest, wij denken hiermee iets leuks neergezet te hebben. La Magaudie is er een goede plaats voor.’
Meer informatie over dit culinaire arrangement: www.lamagaudie.com

Peter Langereis

Like dit artikel
Tweet dit artikel