Cultcaravan Eriba Touring viert zijn 65e verjaardag maar is allesbehalve aan pensioen toe

Eriba Touring modeljaar 2023

Cultcaravan Eriba Touring viert zijn 65e verjaardag maar is allesbehalve aan pensioen toe

Sterker nog, Eriba geeft de Touring-serie komend seizoen een vernieuwingsbeurt. Maar laten we niet vergeten te melden dat de Eriba Touring dit jaar 65 jaar in productie is.

Een waar record voor de Touring, die ook de meest succesvolle serie van het 50 jaar geleden opgerichte Eriba is. Om het jubileum te vieren en te laten zien dat de Eriba Touring nog lang niet aan zijn pensioen toe is, waait er in modeljaar 2023 een frisse wind door de cultcaravan.

Wijzigingen

Gebleven is het bekende, iconische uiterlijk, wat komend modeljaar nog meer tot in de kleinste details is verfijnd. Dat geldt ook voor het interieur. De Eriba Touring behoudt ook zijn compacte afmetingen en de uit de vliegtuigindustrie afkomstige bouwwijze met een stalen buizen frame. De lage hoogte en geringe breedte maken de Eriba Touring, mede door het lage gewicht, ook uitstekend geschikt om met een kleinere of elektrische of (plug-in) hybride auto te trekken. Daarmee past dit caravanmodel ondanks zijn leeftijd nog helemaal in het moderne tijdsbeeld.

De 2023-uitvoering van de Eriba Touring is te herkennen aan de vernieuwde wielkasten, achterlichten en nummerplaathouder die het retrodesign nog meer benadrukken. Voorts levert Eriba de Touring voortaan met een verlengde dissel. Ideaal om een fietsendrager te monteren, maar het voornaamste voordeel is de verbeterde  rijstabiliteit en het rijcomfort.

Matthias Binder, brandmanager van Eriba: “Met de nieuwe Eriba Touring brengen wij een product op de markt dat voldoet aan de huidige tijdgeest en die van de komende jaren”.

Veel keus

Kopers van een Eriba Touring model 2023 kunnen kiezen uit drie uitrustingslijnen, waarvan de Legend en Urban nieuw zijn. De “Legend” uitrustingslijn is wat klassieker, met donkere tinten terwijl de “Urban” lijn meer in lichte kleuren is uitgevoerd. Voorts kunnen kopers kiezen uit drie verschillende exterieurkleuren en zeven verschillende indelingen. Keuze te over dus.

Like dit artikel
Tweet dit artikel