Culture Campsite Rotterdam volgende maand waarschijnlijk open

Culture Campsite Rotterdam

Culture Campsite Rotterdam volgende maand waarschijnlijk open

In Rotterdam opent de Culture Campsite binnekort de poorten. Dit is een camping waar de gasten niet in tenten, caravans of campers slapen, maar in architectonische objecten.

De gasten kunnen kiezen uit negen verschillende duurzame objecten, die voor het grootste deel zijn vervaardigd van gerecyclede materialen.

Ook bij de sanitaire voorzieningen speelt duurzaamheid en hergebruik een grote rol, deze bevinden zich namelijk in een voormalige bouwkeet.

Bijzondere plek

De camping ligt op een bijzondere plek. Hij is namelijk gelegen Delfshaven, een stadsgebied waar veel innovatieve en creatieve ondernemers gevestigd zijn. De Culture Campsite leent zich dan ook prima voor een bezoekje aan deze bijzondere wijk en biedt een bijzondere overnachtingsmogelijkheid voor een stedentripje. Maar je kunt er natuurlijk ook langer dan een nachtje verblijven, als je Rotterdam nog beter wilt leren kennen.

Creatieve initiatieven

Bovendien worden er – in samenwerking met lokale ondernemers – ook diverse creatieve initiatieven aangeboden. Op specifieke dagen biedt men bijvoorbeeld yogalessen aan, maar kun je ook meedoen aan een stadsretraite of een meerdaagse cursus “tiny house ontwerpen” volgen.

De Culture Campsite is opgericht door Isis Hoos, Boris Duijneveld, Thijs Masthoff en Laura Abbink, ontwerpers en freelancers in de kunst- en cultuursector. Ze hebben de Culture Campsite opgericht om mensen een andere, innovatieve kijk te geven op architectuur en design. Duurzaamheid speelt daarin een grote rol. Ze zijn daarin ondersteund door CityLab010, het Rotterdams laboratorium voor maatschappelijke innovatie.

Opening waarschijnlijk op 1 juli

Eigenlijk had de Culture Campsite allang geopend moeten zijn maar de Corona-crisis gooide ook hier roet in het eten. Waarschijnlijk opent de camping per 1 juli, waarbij er uiteraard gepaste maatregelen in verband met het Corona-virus worden getroffen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel