Cyberdrop: een elektrische caravan voor fietsenfanaten

Cyberdrop elektrische caravan voor fietsenfanaten

Cyberdrop: een elektrische caravan voor fietsenfanaten

Ook op het gebied van kamperen zien we voortdurend nieuwe innovaties. Dat komt mede omdat de manier waarop we de natuur verkennen, verandert. Zo is de e-bike enorm in opkomst en zijn er dus ook meer mensen die daar bijpassende recreatiemiddelen voor bedenken.

Een van de meest opmerkelijke ontwikkeling op dat gebied is de Cyberdrop, een op de Tesla Cybertruck geïnspireerde minicaravan die speciaal is ontworpen om aan een fiets te koppelen. Dankzij de elektrisch aandrijving wordt de fietser, ongeacht of hij op een gewone fiets of e-bike rijdt, tijdens het trappen automatisch extra ondersteund.

Automatische ondersteuning

De Cyberdrop is het summum voor wie een actieve levensstijl wil combineren met het comfort van moderne technologie. Of je nu tegenwind hebt of een heuvel op moet, de Cyberdrop helpt je met een ingebouwde motor. Fietsen blijft dus leuk en niet te zwaar.

De trekstang (op een van de foto’s hieronder geel gearceerd) tussen de fiets en de Cyberdrop is het ‘brein’ van het concept, die aanvoelt hoeveel ondersteuning de Cyberdrop moet geven. Daarmee worden de twee motoren van de Cyberdrop aangestuurd. Dankzij dit systeem kun je net als altijd intuïtief de snelheid en het niveau van elektrische ondersteuning van de e-bike kiezen, zodat je kunt genieten van een soepele en gecontroleerde rijervaring.

Met een snelheid van maximaal 60 km/u – mits wettelijk toegestaan – en een bereik van 210 km, is de Cyberdrop ideaal voor bikepackers die ook lange tochten willen maken. Hoewel de topsnelheid zelfs meer dan 65 km/u kan zijn, ligt de ideale kruissnelheid tussen 25-45 km/u. Uiteraard kan de motor worden aangepast aan de lokale regelgeving. De optionele zonnepanelen bieden extra oplaadcapaciteit om de aandrijfaccu ’s nachts op te laden.

Deze elektrische fietscaravan is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ook een toonbeeld van duurzaamheid. Hij is gebouwd met 20% gerecyclede materialen en is ontworpen voor een laag energieverbruik, een lange levensduur en, mocht hij je onderweg toch in de steek laten, eenvoudige repareerbaarheid.

Ruimte genoeg voor één persoon

Cyberdrop elektrische caravan voor fietsenfanatenDe Cyberdrop heeft een volledig gelast aluminium frame en biedt met zijn 240 centimeter lengte en een breedte van 97 cm voldoende ruimte om comfortabel in te kunnen slapen. De inwendige hoogte van ruim een meter maakt het comfortabel voor personen tot bijna 190 centimeter om te zitten en te ontspannen. Ook is er voldoende aandacht besteed aan de isolatie en weerbestendigheid. Elke holte is geïsoleerd met XPS schuim en neopreen om condensatie en temperatuurverschillen te voorkomen. Dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving onder alle weersomstandigheden. Op de camping aangekomen zet je de Cyberdrop eenvoudig stabiel en waterpas met enkele snelsluitende klemmen en stabilisatorpoten.

Reserveringen binnenkort mogelijk

De ontwikkeling van de Cyberdrop is een verhaal van innovatie en doorzettingsvermogen, en het resultaat van een samenwerking tussen Duitse engineering en Canadese vakmanschap. Het project is ooit gestart in 2022 en men is inmiddels zo ver, dat er een definitief prototype is. De productieplanning in volle gang en de ontwerper zal het orderboek openen zodra bekend is wanneer de eerste leveringen plaats kunnen vinden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel