Cyberlandr: telescopische afzetunit voor Tesla Cybertruck

Cyberlandr: telescopische afzetunit voor Tesla Cybertruck

Cyberlandr: telescopische afzetunit voor Tesla Cybertruck

Een keuken, zithoek, werkplek, badkamer en slaapgedeelte. En dat past allemaal in één klein pakketje dat onder een dak met zonnecellen in de laadbak van de Tesla Cybertruck past.

Hoewel het maar de vraag is of deze Cybertruck daadwerkelijk naar Europa komt – de starre carrosserie zou de typegoedkeuring wel eens in de weg kunnen staan – is het niettemin een leuk idee.

Ook recreatievoertuig

In de Verenigde Staten worden pick-ups niet alleen voor het werk gebruikt, maar ook vaak als recreatievoertuig. Menig Amerikaan trekt er in de weekends en vakanties met zijn pick-up (of SUV) op uit om bijvoorbeeld de nationale parken te verkennen, of te gaan hiken, jagen of vissen. Dat zullen de eigenaren van de Tesla Cybertruck, die rond de komende jaarwisseling op de markt komt, ongetwijfeld ook gaan doen. Zij beschikken dan over een poweroutlet waarmee ze hun koelbox en andere elektrische apparaten kunnen voeden. Ook kunnen ze kiezen uit talrijke accessoires die tegen die tijd op de aftermarket te koop zijn. De Cybertruck-eigenaren die geen aanhanger mee willen nemen en niet in een tent willen slapen, kunnen dan ook kiezen voor de slimme Cybrlander.

Cyberlandr

Cyberlandr: telescopische afzetunit voor Tesla CybertruckDe CyberLandr maakt een bescheiden camper van de Tesla Cybertruck. Maar wel een heel compacte. Hij past in de laadbak en die is amper twee meter lang. Maar in tegenstelling tot de afzetunits, die vaak op een pick-up worden gezet, is de CyberLandr tijdens de rit onzichtbaar. Hij is inklapbaar en kan volledig worden onder de kap van de laadbak worden verstopt.

Wanneer hij telescopisch omhoog komt, lijkt hij de hoogte van de Cybertruck bijna te verdubbelen. De unit strekt zich uit tot aan de rand van de neergelaten achterklep. Hij heeft een intrekbare trap die leidt naar een naar boven schuivende deur. Er is ook een uitschuifbaar zonnescherm dat voor de nodige beschutting bij de ingang moet zorgen en bovenop ook zonnepanelen bevat. Volgens een post op de Facebookpagina van CyberLandr: “Net als de CyberTruck, heeft ook CyberLandr deurgrepen aan de buitenzijde. De deur gaat open wanneer een geautoriseerd persoon zijn voet op de treden zet of de app gebruikt om de deur te openen.”

Indeling

Aan de binnenzijde doet de Cyberlandr een beetje denken aan een klein huis met veel ramen. Het hoofdcompartiment ligt aan de achterkant. Dit kan worden gebruikt als keuken, kantoor, woonkamer of slaapkamer. De keuken heeft een gootsteen, laden die automatisch open en dicht gaan, vloerverwarming, een aanraakloze en spraakgestuurde kraan, een onzichtbaar weggewerkte inductiekookplaat en een compressorkoelkast.

Ook staan er in het hoofdcompartiment twee vrijstaande stoelen met draaibare tafels voor kantoorwerk, eten, of entertainment. Dat laatste wordt een stuk prettiger dankzij de 32-inch die aan de wand is gemonteerd. Via een StarLink satellietschotel is er niet alleen televisie-ontvangst maar ook een internetverbinding met hoge snelheid. Uiteraard is er ook Wi-Fi beschikbaar, waarmee je ook kunt bellen in het geval dat de mobiele telefoon geen bereik heeft.

Slapen

De twee stoelen kunnen worden omgebouwd tot loungestoelen of tot een groot bed. Omgebouwd tot bed staat het bed behoorlijk hoog. Daardoor is daaronder nog slaapplek voor een paar kinderen of logés. Uiteraard is ook de verlichting, verwarming en airco spraak- en/of app-gestuurd en is er ook een alarmsysteem aanwezig.

Badkamer

De badkamer bevindt zich achter het hoofdcompartiment, min of meer bovenop de achterklep. Hij is voorzien van een douche waarbij het water via een viertrapsfilter recirculeert. Daardoor kun je langer douchen met dezelfde hoeveelheid water. De vloer is verwarmd en vervaardigd uit één keramieken plaat. Uiteraard is er ook compacte, opklapbare wastafel. Er is geen zwartwatertank, het toilet is daarom een zogenaamd droogspoelunit met een zelfreinigende pot.

Zonnepanelen

De Cyberlandr is voorzien van een 20 kWh-accupakket, dat kan worden opgeladen via de 500 W zonnepanelen. Maar er kan ook stroom worden onttrokken aan het accupakket van de Tesla Cybertruck.

Goedkoop is de Cyberlandr uiteraard niet. De verkoopprijs van ongeveer 50.000 dollar is niet gering maar lijkt ons redelijk in overeenstemming met het gebodene. Volgens de leverancier is de Cyberlandr leverbaar op het moment dat de eerste eenheden van de Tesla Cybertruck worden afgeleverd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel