Darche Futura 160: daktent met grote slaapruimte

Darche Futura 160: daktent

Darche Futura 160: daktent met grote slaapruimte

ZOETERMEER – Er zijn de laatste tijd steeds meer daktenten van de meest uiteenlopende leveranciers op de markt gekomen. Logisch, we willen steeds vaker op een wat meer avontuurlijke vakantie op vakantie.

De meeste daktenten zijn qua afmetingen vrij beperkt. Je hebt net plaats genoeg om er met zijn tweetjes in te slapen en meer ook niet. De nieuwe Futura 160 van de Australische producent biedt wel wat meer ruimte.

De Futura 160 heeft een oppervlakte van 240 x 160 cm, en is 125 cm hoog. Daarmee heb je behoorlijk wat slaapruimte en daarbij ook nog de gelegenheid om wat spulletjes naast je bed te leggen. Of om, maar dan wel krapper, er met zijn drietjes in te slapen.

De ramen van de Futura 160 zijn zo uitgekiend, dat je vanuit je bed zo naar buiten kunt kijken. Een extra buitentent zorgt bovendien voor extra beschutting bij regen, zodat alle vensters niet meteen potdicht hoeven en je steeds voldoende ventilatie hebt. Onder de tent, die wordt geleverd met 65 mm dikke matrassen, is een aluminium bovenplaat gemonteerd. Doordat de tent wat groter is, heb je ook onder de tent wat meer beschutte ruimte.

Omdat de tent op meerdere manieren op het autodak kan worden gemonteerd, kun je desnoods iedere nacht voor het mooiste uitzicht kiezen. Als de reis weer wordt vervolgd, verwijder je de ladder en klap je de tent eenvoudig weer dicht. De bijgeleverde ladder is geschikt voor een opbouwhoogte van maximaal 230 cm. Ingepakt meet de tent 120 x 165 x 28 cm en weegt totaal 65 kg.

Momenteel is de tent in Europa alleen verkrijgbaar via de Zwitserse firma XP-edition waar hij, inclusief matrassen, ladder en uitstelstangen ongeveer 1350 euro kost.

Like dit artikel
Tweet dit artikel