Dé 10 handigste apps voor op de camping

smartphone_op_reisZOETERMEER – Ik ga op reis en neem mee… Naast de tandenborstel, een boek en tijdschriften zullen veel mensen hier hun smartphone of tabletcomputer antwoorden.

Deze technische wonderen vol multimedia kunnen een verblijf op de camping aangenaam verbeteren. Maar dan heb je wel de juiste apps nodig die dat kunnen waarmaken. We zetten de tien handigste mobiele apps op een rijtje.

XE currency10. XE Currency. Voor mensen die buiten de Eurozone op vakantie gaan en dagelijks op de hoogte willen zijn van de actuele wisselkoersen is deze app onmisbaar. Geldbedragen omrekenen in een handomdraai, in elke valuta die je maar wenst. Van Albanese Lek tot Zwitserse Frank, ze staan er allemaal in. De app is gratis en beschikbaar op alle mobiele platforms.

 

Het weer in NL

9. Het weer in Nederland. Hoewel het deze zomer vooralsnog erg mee zit in ons eigen land, kan deze app veel leedvermaak geven voor degenen die lekker liggen te bakken op een Spaanse Costa of een Italiaans eiland. Brengt alle live KNMI-metingen en –verwachtingen bijeen in een app die zich specifiek op Nederland richt. Ook handig voor iedereen die in eigen land naar de camping gaat. Gratis beschikbaar voor Android en Apple gebruikers.

 

SOS op reis8. SOS op reis. Je moet er niet aan denken. Terwijl je de binnenstad van Florence bezoek, rijdt er een Vespa langs en wordt je tas uit je handen gerukt. Je paspoort, creditcard en pinpas zijn verdwenen. Wat te doen? Deze app vertelt je de contactgegevens van alarmdiensten in zowat alle landen. Ook kun je er ambassades mee vinden en je bankpas en/of GSM laten blokkeren. Ook handig als extra back-up van de polisnummers van je verzekeringen. Gratis beschikbaar in verschillende appstores.

 

Bathroom Scout7. Bathroom Scout. Stel: je bent in Frankrijk en hebt hoge nood. Het Franse hurktoilet is voor jou geen optie, want je wilt graag zitten. Waar vind je het dichtstbijzijnde ‘gewone’ toilet? Deze app vertelt je waar je zijn moet en helpt je met navigeren. Wereldwijd staan er meer dan 600.000 locaties vermeld, ook voor minder validen. Gratis beschikbaar. Je kunt ook een betaalde, dus advertentievrije, versie kopen voor €0,99.

 

Anti Mosquito6. Mosquito Repellent. Wie met de caravan of camper naar Scandinavië trekt kan eigenlijk niet zonder: een goed muggenafweermiddel. Een vies ruikend goedje op je huid smeren is tegenwoordig niet meer nodig. Installeer deze app en de muggen blijven op afstand! De prikbeestjes blijven weg door het hoge frequentie geluid dat deze app uitzend. De toonhoogte daarvan is zo hoog dat de meeste mensen niets zullen merken. Gratis, Android en Apple.

 

Point it5. Point It. In Duitsland en Frankrijk kunnen veel Nederlanders zich nog wel redden in hun beste steenkolen Duits of -Frans. Maar in Hongarije of Portugal wordt dat toch lastiger. Laat staan in de landen buiten Europa. Daar kan deze app heel behulpzaam zijn. Je wijst simpelweg aan wat je bedoelt en de ander begrijpt je zowaar! Een hele uitkomst als je een gerecht wilt bestellen in een restaurant in bijvoorbeeld Sint-Petersburg (Санкт-Петербург voor locals). Verkrijgbaar vanaf €2,39 in Google Play en de Appstore.

 

Wereld gids4. Wereld Gids – World Explorer. Vroeger namen we van die handige reisgidsen mee naar de streek waar we op vakantie gingen. De Lonely Planets en Rough Guides kunnen echter thuisblijven, want nu is er deze app. Dit is de nieuwe manier om interessante plekken vlak bij je in de buurt te ontdekken. Waar je je ook bevindt op deze planeet, op elke positie laat deze app je een lijst zien van de bezienswaardigheden dichtbij je, met daarbij een cijfer voor de toeristische attractiviteit ervan. Zoek niet verder! Gratis voor Android en Apple en voor €4,99 koop je de meest complete versie.

 

Postagram3. Postagram Postcards. Ben je ook zo iemand die nog graag vakantiekaartjes verstuurd vanaf de camping? De vaak vergeelde en kromgetrokken ansichtkaartenrekken hebben er een beruchte concurrent bij! Van elke foto die jij met je smartphone maakt kan deze app een gepersonaliseerde ansichtkaart maken die direct verstuurd kan worden met welke tekst je ook wenst. Voor $1,99 wordt ie geprint en verzonden naar wie je maar wilt. De foto kan zelfs uitgedrukt worden! Maak je opa en oma blij met je mooiste vakantiefoto. Gratis te downloaden.

 

Zaklamp2. Zaklamp. ’s Avonds in je tentje een boek lezen gaat een stuk makkelijker met goed licht. Ook je weg vinden over een donkere camping en niet vallen over elke scheerlijn die je tegenkomt wordt voorkomen met deze app. Elke smartphone met camera met flitser veranderd in een maglite, die je ook nog eens kan laten knipperen. Ideaal dus ook op de campingdisco. Gratis verkrijgbaar.

 

VakantieBieb1. VakantieBieb. Op nummer 1 staat het meest meegenomen item op vakantie, een boek. Maar dan in de vorm van een app. In de vakantiebieb zijn ruim vijftig verschillende populaire boeken opgenomen, gratis te lenen tijdens de vakantieperiodes. Voor ieder wat wils, van kinderboek tot thriller en van biografie tot verhalenbundel. Grote auteurs als Roald Dahl, Jan Wolkers en Charles den Tex neem je zo makkelijk mee. Gratis!

 

NB Maak je in het buitenland gebruik van mobiele apps, let er dan wel op dat je de kosten voor roaming scherp in de gaten houdt. Maak gebruik van wifi waar mogelijk, want het laatste wat je wilt is bij thuiskomst geconfronteerd worden met een torenhoge telefoonrekening.

Like dit artikel
Tweet dit artikel