De Adria Coral XL is geheel vernieuwd

Adria Coral XL alkoof camper model 2023

De Adria Coral XL is geheel vernieuwd

Hoewel je aan de buitenkant van deze serie alkoof campers niet zo snel het verschil kunt zien, heeft een nieuwe generatie van de Adria Coral XL zijn intrede gedaan.

Een aantal jaren geleden haalden veel merken de alkoof campers uit het leveringsprogramma. Nu het reizen met de camper populairder dan ooit is, ook bij gezinnen, komen ze langzaam weer terug. Adria heeft altijd in de kansen van alkoof campers geloofd en introduceert nu dus zelfs een geheel vernieuwde serie.

Denis Car, product manager van Adria Motorhome: “Adria breidt haar succesvolle nieuwe generatie voertuigen opnieuw uit, met de nieuwe Coral XL die de huidige Adria-designtaal van binnen en van buiten vertaalt in een echt ruime en comfortabele camper.”

Op Fiat of Citroën basis

Adria heeft de inrichting en uitrusting van de drie indelingen van de vernieuwde Coral XL afgestemd op de overeenkomstige uitrustingslijnen Plus en Axess, zoals we die ook bij de half-integraal modellen Coral en Matrix zien. Uiteraard heeft Adria de Coral XL een geheel en met een nieuw exterieurdesign gegeven, geheel passend bij de nieuwe generatie Adria campers. Daarbij geven de nieuwe, enigszins aflopende achterwanden met slanke bumpers, LED-verlichting en de grote panoramische ramen de camper een aantrekkelijk en modern aanzien. De vernieuwde Coral XL Plus staat op een Fiat Ducato basisvoertuig. Wie de Axess versie kiest, kan desgewenst ook voor een Citroën Jumper basisvoertuig kiezen.

Dubbele bodem

Ook heeft de vernieuwde Adria Coral XL een zogenaamde dubbele bodem. Die zie je overigens niet vaak bij campers in deze prijsklasse. De vrije hoogte van die bodem is slechts 12,5 centimeter. Dat is niet zo heel veel om als extra bergruimte te gebruiken maar de extra isolatiemogelijkheden voor de vloer en apparatuur hebben absoluut de nodige toegevoegde waarde.

Indelingen

Ook hebben kopers – afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau – keus uit drie of vier indelingen. Deze hebben tot wel 6 gehomologeerde zitplaatsen en 7 slaapplaatsen, ideaal voor grote gezinnen en gezelschappen.

Interieur

Het interieur van de Adria Coral XL Model 2023 kenmerkt zich door de huiselijke sfeer, die Adria knap weet te combineren met diverse innovatieve details, zoals een multimediawand of slimme oplossingen in de keukens. Qua woonwereld kunnen kopers van een Coral X Plus kiezen uit Alpine White en Naturalle, wie voor de Axess-uitvoering gaat kan kiezen voor de Cashmere of Naturalle stoffering.

Like dit artikel
Tweet dit artikel