De Bajao Cabin is een veelzijdige tent voor op je SUP board en daarnaast

Bajao Cabin tent voor SUP board kamperen overnachten

De Bajao Cabin is een veelzijdige tent voor op je SUP board en daarnaast

Suppen, oftewel Stand Up Paddleboarding, wint sterk aan populariteit in Nederland en Europa. Het is een ontspannende, avontuurlijke en betaalbare manier om het water op te gaan. Maar wat als je je SUP-avontuur naar een hoger niveau wilt tillen en er een overnachting aan wilt toevoegen?

Maak kennis met de Bajao Cabin, een innovatieve tent die je op bijna elk SUP board kunt opzetten. Bovendien is de Bajao Cabin heel veelzijdig, zodat je hem ook naast je SUP board op kunt zetten of zelfs als daktent kunt gebruiken.

De Bajao Cabin is wat je noemt veelzijdig

De Bajao Cabin is niet zomaar een tent. Het is een veelzijdige oplossing die je SUP board omtovert tot een drijvend huisje. Het idee is afkomstig van Christoph Mantz, een bekende Duitse ‘paddler’ die ook lessen geeft en boards verhuurt. De tent kan eenvoudig op je board worden bevestigd en de buizen worden snel opgeblazen met een SUP- of kitepomp. Als je het niet aandurft om op het water te overnachten, kun je je board natuurlijk ook even op het land trekken. Maar de Bajao Cabin is niet alleen bedoeld voor het water. Je kunt de tent ook op het land naast je board opzetten. In combinatie met je board kun je hem als je wilt zelfs op het dak van je auto gebruiken, of zelfs zonder board direct op de grond. Waar je ook bent, de Bajao Cabin biedt altijd en overal een comfortabele slaapplaats.

Lang en smal

Het formaat van de Bajao Cabin is uiteraard aangepast aan dat van een SUP board. Hij past op elk board dat langer is dan ongeveer 350 centimeter. Met een lengte van bijna drie meter is er ondanks de geringe breedte voldoende ruimte voor jou en je bagage. Plaats voor een tweede persoon biedt de tent echter niet. Dankzij de oppompbare buizen heeft de Bajao Cabin een zeer kleine verpakkingsgrootte en neemt dus niet veel ruimte in op je board.

Enthousiast

Gebruikers en experts zijn enthousiast over de Bajao Cabin. Olli, eigenaar van Camping & Outdoor Hero, zei bijvoorbeeld: “De eerste keer dat ik het prototype zag, dacht ik: ‘Wat een geweldig idee.’ We verkopen veel SUP Boards en kampeeruitrusting, maar ik had nooit het idee om die twee branches te combineren. We hebben al een aantal Bajao Cabins besteld en ik kan niet wachten om ze aan mijn klanten te laten zien.”

Crowdfunding campagne loopt nog

De Bajao Cabin is gelanceerd op de crowdfunding site Indiegogo, waar het project veel belangstelling heeft gekregen. De tent is nu ook beschikbaar voor aankoop via de website van de fabrikant, maar via de campagne bij IndieGogo krijg je een aantrekkelijke korting. Daar kost de Bajao Cabin momenteel 429 euro inclusief verzendkosten. Het bedrijf achter de Bajao Cabin is gevestigd in het Duitse Flensburg en wil de tent wereldwijd, dus ook in Nederland, gaan leveren.

Maar, met nog 17 dagen te gaan, is het investeringsdoel van de crowdfunding campagne nog lang niet gehaald zodat het nog niet zeker is of de tent inderdaad komend najaar in productie zal gaan. Wie via Indiegogo een Bajao Cabin bestelt terwijl het investeringsdoel niet gehaald wordt, is er niet zeker van dat hij de tent krijgt of zijn geld terugkrijgt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel