De Blue Dot Voyager daktent van iKamper is nu ook in Nederland verkrijgbaar

iKamper Blue Dot Voyager daktent

De Blue Dot Voyager daktent van iKamper is nu ook in Nederland verkrijgbaar

De Blue Dot Voyager daktent, die het Koreaanse iKamper afgelopen zomer op de Caravan Salon presenteerde, is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Deze nieuwste toevoeging aan het daktentassortiment richt zich vooral op eigenaren van stoere 4×4’s.

Hoewel die doelgroep vrij klein lijkt, verwacht de distributeur van iKamper veel van deze nieuwe daktent. Dankzij de robuuste exoskelet kan de daktent tegen een stootje. Daarnaast is hij makkelijk en snel uit en in te klappen en gebruikt men voor de tent milieuvriendelijk tentdoek.

iKamper

Toen iKamper in 2017 de Skycamp daktent op de markt bracht, was dit een revolutie op de markt voor daktenten. Deze hardcover daktent had een uitklapbaar gedeelte, waardoor je niet alleen een groot slaapoppervlak (200 x 210 cm) creëerde, maar tegelijkertijd ook een overkapping. Sindsdien heeft iKamper een breed scala aan daktentmodellen en kampeeraccessoires ontwikkeld.

Blue Dot Voyager voor één en twee personen

De Blue Dot Voyager, een verwijzing naar onze ‘blauwe planeet’, is de volgende innovatieve daktent van iKamper. Deze daktent wordt geproduceerd in Zuid-Korea en is verkrijgbaar in twee maten: de tweepersoons Duo en de éénpersoons Solo. De Solo-versie biedt het voordeel dat er naast de daktent nog ruimte op het dak is voor extra bagage.

Robuust

De Blue Dot Voyager straalt robuustheid uit. Hij zal daarom vooral 4×4-bezitters aanspreken. Het exoskelet, een sterk aluminium frame waarin de tent hangt, zorgt voor een zeer compacte daktent met een hoogte van slechts 18 cm in gesloten toestand. Desondanks is er een comfortabele matras van 7 cm dikte aanwezig. Optioneel is er ook een zelfopblazende comfortmatras van +/- 12 cm verkrijgbaar.

Diverse accessoires

Dankzij de constructie zijn er heel wat mogelijkheden om extra’s toe te voegen aan de daktent, zoals het monteren van een schop, bijl of ander gereedschap. Bovendien is de Blue Dot Voyager voorbereid voor de montage van een zonnepaneel en zijn er ook tassen in ontwikkeling. Deze accessoires zullen in de loop van het jaar beschikbaar komen.

Snel opgezet en afgebroken

De Blue Dot Voyager kan binnen enkele seconden worden opgezet. Je hoeft alleen maar de stevige sluitingen te openen waarna de daktent zichzelf automatisch ontvouwt. Het sluiten gaat net zo eenvoudig door aan een band te trekken.

Compact en stijlvol ontwerp

Met een dikte van slechts 18 cm in gesloten toestand is de Blue Dot Voyager half zo dik als de meeste andere daktenten. Als de auto niet al te hoog is, kun je in veel gevallen met de auto en daktent ook een parkeergarage inrijden. Bovendien ziet het slanke ontwerp er goed uit op het dak van je auto, en vermindert het ook het brandstofverbruik.

Milieuvriendelijk tentdoek

iKamper produceert de Blue Dot Voyager met een tentdoek van biologisch katoen en gerecycled materiaal, dat voldoet aan de GRS (Global Recycle Standard), OCS (Organic Content Standard) en Oeko-Tex Standaard 100 klasse 1 certificering. Het materiaal is waterdicht, verduisterend en stevig. Bovendien is de stof voorzien van een zwart pigment dat UV-bescherming biedt, zorgt voor een verduisterend effect aan de binnenzijde en de tent koel houdt op zonnige dagen.

Te zien bij Campwerk Nederland

De iKamper Blue Dot Voyager daktent is vanaf april leverbaar bij Campwerk Nederland in Tynaarlo. Daar kunnen geïnteresseerden ook terecht voor advies over welke daktent het beste bij hun wensen past.

Like dit artikel
Tweet dit artikel