De Bubble Caravan: een compacte, polyester teardrop caravan uit Nieuw-Zeeland

Bubble Caravan

De Bubble Caravan: een compacte, polyester teardrop caravan uit Nieuw-Zeeland

De Bubble Caravan is een nieuwe, teardrop-achtige caravan, ontworpen en gebouwd in Nieuw-Zeeland. Hij moet kampeerliefhebbers een compacte, maar comfortabele manier bieden om de natuur te verkennen.

De naam ontleent de caravan niet alleen aan zijn uiterlijk, maar ook aan het feit dat je je in de caravan in je eigen, veilige ‘bubble’ moet wanen.

Ontwerp

De Bubble Caravan is het geesteskind van Richard Brandon Dickin, een ervaren ontwerper en producent van teardrop caravans. Na zijn succesvolle onderneming in Zuid-Afrika, keerde Richard terug naar Nieuw-Zeeland om samen met Rebecca Goldingham een caravan te ontwerpen die beter aansluit bij de Nieuw-Zeelandse wensen. Het resultaat is de Bubble Caravan, een handgemaakte, teardrop-vormige caravan die zowel esthetisch als functioneel is.

Innovatief en praktisch

Het ontwerp van de Bubble Caravan is zowel innovatief als praktisch. Richard, de man achter het ontwerp van de Bubble Caravan, heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen en produceren van teardrop caravans. Zijn ervaring en passie voor het vak zijn duidelijk zichtbaar in de Bubble Caravan.

De Bubble Caravan is niet alleen mooi om te zien, maar in technisch opzicht goed doordacht. Elk detail is zorgvuldig overwogen en handgemaakt, wat resulteert in een product van hoge kwaliteit dat is gebouwd om lang mee te gaan. In tegenstelling tot de meeste teardrops is de Bubble caravan gemaakt van dubbel geïsoleerd polyester, wat zorgt voor een droge, supersterke en onderhoudsarme constructie. Zelfs de afvalwatertanks onder de bodem zijn van polyester. Opvallend is de verregaande mate van detaillering die men in het polyester heeft verwerkt, zoals de fraai gevormde achterlichten.

Licht en compact

Met een gewicht van minder dan 500 kg en een lengte van 4 meter is de Bubble Caravan licht, compact en gemakkelijk te manoeuvreren. Je kunt de caravan met nagenoeg iedere personenauto trekken, wat de toegankelijkheid voor een breed publiek vergroot.

Zoals gebruikelijk bij een ‘teardrop’ bevindt de keuken zich buiten, aan de achterzijde. De keuken waarmee de Bubble Caravan is uitgerust, is verrassend ruim en slim ingericht, compleet met een koelkast, een tweepits kookplaatje en een spoelbak. Het comfortabele tweepersoonsbed en de opbergruimte maken de caravan tot een gezellige en praktische verblijfplaats.

Voor avontuurlijke kampeerders

De caravan is vooral ontworpen met het oog op gebruiksgemak, en minder op comfort. De compacte Bubble Caravan is dan ook niet bedoeld voor mensen die alleen voor comfort gaan. Hij is puur ontworpen voor iedereen die houdt van kamperen en avontuur. Of je nu jong bent of jong van hart, alleen reist of met een partner of gezin, de Bubble Caravan biedt een betaalbare en comfortabele manier om te genieten van het buitenleven.

Hoewel de Bubble Caravan een prachtige aanvulling zou zijn op de Nederlandse kampeermarkt, is het helaas zo dat deze innovatieve caravan momenteel niet in Nederland verkrijgbaar is. Maar wie weet wat de toekomst brengt?

Like dit artikel
Tweet dit artikel