De Campercontact Awards 2023: beste campings en camperplaatsen bekendgemaakt

Campercontact Awards 2023

De Campercontact Awards 2023: beste campings en camperplaatsen bekendgemaakt

Het platform Campercontact heeft onlangs de winnaars van Campercontact Awards 2023 bekendgemaakt, waarbij camperliefhebbers uit heel Europa hun stem uitbrachten op de beste campings en camperplaatsen.

Dorpscamping Gemert en Camperplaats Stoutenburght kwamen in Nederland als winnaars uit de bus. Ook duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol voor camperaars, reden voor Campercontact om dit jaar voor het eerst ook een Duurzaamheids Award uit te reiken.

Campercontact Awards winnaars in Nederland

De winnaars van de prestigieuze Campercontact Awards zijn onlangs onthuld, waarbij Dorpscamping Gemert als Camping van het jaar en Camperplaats Stoutenburght als Camperplaats van het jaar uit de bus kwamen in Nederland. Deze felbegeerde prijzen zijn toegekend op basis van de stemmen van maar liefst 20.000 camperliefhebbers uit heel Europa.

De Campercontact Awards zijn onlangs uitgereikt, waarbij camperliefhebbers uit heel Europa hun stem uitbrachten op de beste campings en camperplaatsen. In Nederland kwamen Dorpscamping Gemert en Camperplaats Stoutenburght als winnaars uit de bus. Ondertussen blijkt uit onderzoek dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt voor camperaars en dat inflatie invloed heeft op hun budgetkeuzes.

Trends en voorkeuren onder camperaars

De camper wint snel aan populariteit in Europa, met Frankrijk (45%) en Duitsland (38%) als meest geliefde camperlanden. Uit een onderzoek van Campercontact blijkt dat 28% van de ondervraagden kiest voor een camping, voornamelijk vanwege het hoge voorzieningenniveau (64%). Daarentegen kiest 52% voor een camperplaats, juist vanwege de basic voorzieningen (65%).

Inflatie zorgt voor budgetbewustere camperaars én keuzes

De inflatie heeft een impact op het uitgavepatroon van camperaars, waarbij 58% aangeeft bewuster met geld om te gaan. Zo gaat 54% minder uit eten en kiest 52% voor goedkopere overnachtingslocaties. De gemiddelde uitgave per etmaal is €52, waarbij maximaal €22 besteed wordt aan een overnachting.

Duurzaamheid en ergernissen op de camping

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor 58% van de ondervraagden. Rondslingerend afval (68%) is de grootste ergernis op een camping of camperplaats. Van deze groep heeft 78% zonnepanelen op de camper en is 69% actief bezig met het scheiden van afval. Om duurzaamheid te stimuleren, heeft Campercontact dit jaar voor het eerst de Duurzaamheids Award uitgereikt.

Camperplaats De Weitens in Valkenswaard mocht zich de trotse Nederlandse winnaar noemen van de Duurzaamheids Award. De vakjury, bestaande uit Marieke van Dijl, programmaleider duurzaamheid van de NKC, en Melanie en Mariëlle Masseurs van CamperHomie, was onder de indruk van de diverse duurzame initiatieven die deze locatie heeft geïmplementeerd.

Campercontact Awards in andere landen

Ook in België, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje zijn winnaars bekendgemaakt.

Camperliefhebbers uit heel Europa hebben gestemd op hun favoriete campings en camperplaatsen. Onderstaand een overzicht van de winnaars:

 • Beste camping van Nederland: Dorpscamping Gemert
 • Beste camperplaats van Nederland: Camperplaats Stoutenburght
 • Duurzaamheids Award: Camperplaats De Weitens
 • Beste camping van België: Camping Biej Bokke
 • Beste camperplaats van België: Camperhoeve De Bonterie
 • Duurzaamheids Award: Hoeve ’t Hof Bellewaerde
 • Beste camping van Duitsland: Mosel Camping Bernkastel
 • Beste camperplaats van Duitsland: Schneider Baggersee
 • Duurzaamheids Award: Naturpark-Camping Prinzenholz
 • Beste camping van Frankrijk: Camping Porte des Vosges
 • Beste camperplaats van Frankrijk: Aire de Camping-Car Sainte Claire
 • Duurzaamheids Award: Ferme Sinsac
 • Beste camping van Italië: Camping Euro 92
 • Beste camperplaats van Italië: La Cantina del Vino Barga
 • Duurzaamheids Award: Camping Schartner Alm
 • Beste camping van Spanje: Camping L’Aube
 • Beste camperplaats van Spanje: Área Autocaravanas de Alcalá de Henares
 • Duurzaamheids Award: La Fabrica Dolores

Over Campercontact

Campercontact is een internationaal platform met bijna 40.000 overnachtingslocaties voor camperaars in 58 landen. De community, bestaande uit meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd, kan zelf nieuwe locaties toevoegen en reviews schrijven bij bestaande locaties.

Bron, logo en afbeelding 2 t/m 4: Campercontact.com

Like dit artikel
Tweet dit artikel