De campermodules van Good Life Vans gaan een stapje verder

campermodules van Good Life Vans

De campermodules van Good Life Vans gaan een stapje verder

De Duitse startup Good Life Vans heeft een aantal campermodules ontwikkeld die in personenbussen en bestelwagens van de populairste merken kunnen worden ingebouwd. Dat is op zich niet zo bijzonder.

Maar deze campermodules kunnen een bestelwagen of personenbus in een veel meer volwaardige camper veranderen dan bij de modules van de meeste andere fabrikanten. De modules van Good Life Vans zijn daadwerkelijk meubelen, en worden op een geheel andere manier gemonteerd.

Slimme constructie

Waar de meeste campermodules rechtsreeks op de vloerrails van het basisvoertuig worden gemonteerd, komt er bij Good Life Vans eerst een extra vloer op de rails. Die zelfdragende vloer past volgens Good Life Vans in nagenoeg alle basisvoertuigen. Hij dient als het ware als adapter en wordt vastgeschroefd aan de bevestigingspunten of de bevestigingsschroeven van het zitsysteem. De vloerplaat van Good Life Vans heeft een aantal bevestigingspunten voor de meubelconstructie. Daaraan worden de modules bevestigd, die eigenlijk beter als demontabele meubelsets kunnen worden omschreven. De modules zijn overigens niet voertuigspecifiek en zouden bij aankoop van een ander basisvoertuig kunnen uitgebouwd en in het andere voertuig worden geplaatst. Het verwijderen van de modules kan door 2 personen worden gedaan.

Groot en comfortabel bed

De modules van Good Life Vans bestaan uit een keuken/bed-combinatie die langs de linkerzijde wordt geplaatst en een modulaire zit/opbergunit. Die laatste wordt als langsbank aan de rechterzijde geplaatst. Samen vormen zij de basis voor het bed. Daarvoor wordt het keukenblok overigens over rails naar de rechterzijde geschoven. Dat bed heeft niet alleen riante afmetingen (160 x 200 cm) maar ook een hoogstaand slaapcomfort. Het bed is voorzien van Froli-schotelveren en een drielaags koudschuimmatras, die aan de bovenzijde uit één deel bestaat. Dat maakt het bed waarschijnlijk het meest comfortabele bed in dit segment.

Grote keuken

De slimme constructie van de keuken/bed-combinatie zorgt voor een 175 cm breed en 45 cm diep keukenblok. Dit bevat een tweepits kookplaat, een 42 liter compressorkoelkast en een spoelbak. In combinatie met het werkblad en de vrij beweegbare eettafel geeft dit mogelijkheden die je alleen bij grotere buscampers verwacht. Bij mooi weer kan de kookplaat naar buiten schuiven en staand onder de achterklep koken. Indien nodig kan de langsbank worden neergeklapt om extra ruimte voor bijvoorbeeld fietsen te maken.

Ook als permanente camperinrichting

Dankzij het slimme draai- en schuifmechanisme van de campermodules wordt het interieur van het voertuig optimaal benut. Er is maximale slaapruimte voor de nacht en maximale leefruimte voor overdag. Hoewel de modules demontabel zijn, zijn ze ook prima geschikt voor mensen die hun bestelwagen permanent als camper willen gebruiken en hem verregaand isoleren en van speciale vensters en een hefdak of verhoogd dak voorzien. Met deze modules kunnen ze heel wat tijd voor het bouwen van de meubels besparen. Er zijn overigens modules voor voertuigen met een korte en met een lange wielbasis, en ze zijn leverbaar in diverse kleuren en meubeldecors.

De module voor een korte wielbasis is verkrijgbaar vanaf € 11.490, die voor de lange wielbasis kost vanaf € 12.490.

Like dit artikel
Tweet dit artikel