De Carpol Stork is een Poolse buscamper met een Scandinavisch ogend interieur

Carpol Stork buscamper

De Carpol Stork is een Poolse buscamper met een Scandinavisch ogend interieur

Het strakke maar tegelijkertijd ook sfeervolle Scandinavische interieurdesign komen we steeds vaker tegen in caravans en campers. Niet alleen bij de grote fabrikanten maar ook het bij ons nog vrij onbekende Poolse bedrijf Carpol.

Dit bedrijfje, vooral gespecialiseerd in het op maat ombouwen en inrichten van bestelwagens, introduceert de Stork. Een buscamper die de functionaliteit van een traditionele camper combineert met het comfort en de esthetiek van modern Scandinavisch design.

Carpol

Carpol bestaat al zo’n 25 jaar en telt meer dan 200 medewerkers. Het bedrijf heeft in die 25 jaar een prima reputatie opgebouwd, waarbij het zich bij het bouwen van campers vooral op de functionaliteit concentreerde. Maar de nieuwe Stok buscamper is niet alleen functioneel maar ook stijlvol. Het is niet direct een buscamper die opvalt, maar dat heeft natuurlijk ook weer zijn charme.

Scandinavisch design

Bij het betreden van de Stork buscamper, word je verwelkomd door een interieur dat doet denken aan een moderne Scandinavische woning. Het gebruik van lichte houttinten en minimalistisch ogend meubilair geeft het interieur van de camper een frisse en luchtige uitstraling. Bovendien draagt het bij aan een goede ruimtelijke indruk.

Uitgekiend interieur

Maar het is niet alleen het design waarin de Stork zich onderscheidt. Hij is namelijk vooral ontworpen met het oog op comfort en functionaliteit. De camper heeft een klassieke indeling maar daar is wel goed over nagedacht. Zowel de woonruimte, het slaapgedeelte, de volledig uitgeruste keuken als de compacte maar functionele badkamer ogen prettig ruim.

Citroën Jumper

De Carpol Stork is gebaseerd op de Citroën Jumper, welke wordt aangedreven door een 2,2 Blue HDI motor die 103 kW (140 pk) levert. Optioneel zijn ook een Fiat Ducato of een Opel Movano basisvoertuig mogelijk. Met een lengte van 6 meter, een breedte van 2,05 meter en een hoogte van 2,52 meter, biedt de Stork voldoende ruimte zonder in te boeten aan wendbaarheid. De Stork beschikt naar eigen zeggen over een lichtgewicht constructie, ruime opbergmogelijkheden en hoogwaardige isolatie. De prijsstelling is volgens berichten in de buitenlandse media zeer aantrekkelijk, en hij kan naar keuze met of zonder hefdak worden geleverd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel