De dertigste editie van de France Passion gids is verschenen

France Passion gids 2022

De dertigste editie van de France Passion gids is verschenen

De organisatie van France Passion heeft dit jaar wat te vieren. Dit voorjaar verschijnt namelijk de dertigste editie van deze overbekende gids met overnachtingsplaatsen.

Als je wel eens met de camper naar Frankrijk reist, zul je ongetwijfeld van het concept ‘France Passion’ hebben gehoord. Leden van France Passion kunnen namelijk gratis met hun camper bij de meer dan 2100 aangesloten plattelandsbedrijven overnachten.

Gratis overnachten met de camper

Je mag dus gratis overnachten bij die plattelandsbedrijven. Maar die stellen het natuurlijk wel op prijs als hun gast bij hen komen eten of iets van hun producten kopen. Dat is echter altijd geheel vrijblijvend, je wordt niet verplicht om iets van de boeren te kopen. Een aankoop wordt zoals gezegd op prijs gesteld en het is uiteraard ook niet meer dan normaal dat je je bij aankomst even meldt en voorstelt bij je gastheer, en deze bij vertrek ook even groet en bedankt voor zijn gastvrijheid.

Zo goed als geen faciliteiten

Die plattelandsbedrijven zijn met name fruittelers en wijnboeren, herbergen en andere ambachtelijke bedrijven, en die zijn verspreid over heel Frankrijk. Er worden uitsluitend zelfvoorzienende campers toegestaan. Het zijn immers geen campings. Als er überhaupt faciliteiten zijn, dan zijn deze meestal heel minimaal. In de gids wordt bij iedere deelnemende boer aangegeven of er voorzieningen zijn.

Lidmaatschap van France Passion

Het lidmaatschap van France Passion sluit je steeds voor een jaar af. Als je eenmaal lid bent van France Passion krijg je de meertalige gids met alle deelnemende boeren, een lidmaatschapsbewijs en een vignet voor op je camper.

Het nieuwe lidmaatschapsjaar is net begonnen. Wie lid van France Passion wil worden, kan daarom nu al de France Passion gids 2022 inclusief lidmaatschapsbewijs en vignet te bestellen.

Het lidmaatschap kost, inclusief gids en vignet, nog steeds € 30 per jaar. Ook kun je gebruik maken van de bijbehorende app. Dit seizoen loopt het lidmaatschap van 1 maart 2022 tot en met Pasen 2023 (9 april 2023). Het lidmaatschap van France Passion wordt niet automatisch verlengd. Wel krijg je automatisch bericht of je het lidmaatschap wilt verlengen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel