De Dometic ACC3100 koelt, verwarmt én zuivert de lucht

Dometic ACC3100 dakairco koelt, verwarmt én zuivert

De Dometic ACC3100 koelt, verwarmt én zuivert de lucht

Klimaatbeheersing speelt een steeds belangrijkere, en soms zelfs een cruciale rol voor onze reiservaring. We kunnen ons immers bijna geen auto meer voorstellen die geen airconditioning heeft. Dat geldt ook steeds vaker voor recreatievoertuigen. Niet alleen campers, waarvan het basisvoertuig vaak af-fabriek met airconditioning wordt geleverd, maar ook caravans hebben steeds vaker airconditioning.

Kamperen hoeft immers niet altijd kramperen te zijn. Wie met zijn caravan of camper naar zuidelijke, warme streken op vakantie gaat, zal het bijzonder prettig vinden als hij over een gekoeld interieur kan beschikken. Lang niet iedereen kan goed tegen die hoge temperaturen en dan brengt een airco toch uitkomst. Dometic heeft in dat verband recentelijk de nieuwe ACC3100 geïntroduceerd. Dit systeem, ontworpen als dakairco, biedt naast koeling en verwarming ook de mogelijkheid om de lucht te zuiveren.

Gepatenteerd warmteterugwinningssysteem

Het systeem speelt een belangrijke rol in het verminderen van het energieverbruik en voorkomt de vorming van schimmel, wat essentieel is in gesloten ruimtes zoals recreatievoertuigen. Met de ACC3100 kunnen gebruikers genieten van een optimaal klimaat, ongeacht de buitentemperatuur of het seizoen.

Voor de gebruiker betekent de installatie van de ACC3100 niet alleen een verbetering in comfort maar ook in efficiëntie. De ACC3100 onderscheidt zich namelijk door zijn energiebesparende eigenschappen en geavanceerde technologie. Het hart van dit systeem wordt gevormd door een gepatenteerd warmteterugwinningssysteem. Deze innovatie maakt het mogelijk om tot 87% van de warmte uit uitgewisselde lucht te hergebruiken. Dit resulteert in een efficiëntere verwarming tijdens koudere perioden en een effectievere koeling in de zomer.

Multifunctioneel bedieningspaneel

Het gebruiksgemak van de ACC3100 wordt versterkt door het multifunctionele bedieningspaneel. Dit paneel biedt toegang tot vier verschillende ventilatiemodi: Automatisch, Boost, Slaap en Opslag. Elk van deze modi is ontworpen om aan de specifieke behoeften van de gebruiker te voldoen. Optioneel kan de ACC3100 aan de bovenzijde van een zonnepaneel worden uitgerust.

Ventilator met sensor

Een ander opvallend aspect van de ACC3100 is de sensor-gecontroleerde dubbele ventilator. Deze geavanceerde feature draagt bij aan het handhaven van een optimale luchtkwaliteit binnen het recreatievoertuig. Met name de geïntegreerde sensor voor vluchtige organische stoffen (VOC) verdient aandacht. Deze sensor detecteert potentiële vervuiling, zoals slechte luchtkwaliteit, emissies van nieuw plastic, keukendampen en hoge vochtigheid. De ventilator reageert automatisch wanneer de luchtkwaliteit onder de gestelde normen valt.

Full Climate-oplossing

Dometic is bezig met de ontwikkeling van een “Full Climate” oplossing. Dit systeem zal een alles-in-één oplossing bieden voor verwarming, airconditioning en ventilatie. De ACC3100 is voorbereid voor integratie in deze oplossing wat de ACC3100 tot een toekomstbestendige investering maakt. Met zijn geavanceerde warmteterugwinningssysteem, VOC-sensor, gebruiksvriendelijke bedieningspaneel en voorbereiding op toekomstige uitbreidingen, biedt de ACC3100 een duidelijk merkbare verbetering voor het leefcomfort in elk seizoen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel