De Escapod Topo 2 moet de lat nog hoger leggen

Escapod Topo 2 off-road camping trailer

De Escapod Topo 2 moet de lat nog hoger leggen

Ook in Nederland zien we steeds meer off-road campingtrailers. De aantallen zijn hier nog heel klein, en halen het niet bij de aantallen die in onder anderen de Verenigde Staten en Australië verkrijgbaar zijn, of zelf gebouwd worden, én daar ook al rondrijden.

Escapod is een relatief nieuwe speler in de markt, die een tijdje geleden al de Top teardrop trailer introduceerde. Met de innovatieve Topo 2 wil men de lat een stuk hoger leggen. Deze off-road variant van een teardrop trailer belooft een combinatie van hoogwaardige technologie en praktische functionaliteit.

Ontstaan en evolutie van Escapod

Escapod, een merk dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van hoogwaardige campingtrailers, heeft met de eerste Topo al een reputatie opgebouwd voor het leveren van kwaliteit en duurzaamheid. Met de lancering van de Topo 2 zet men een nieuwe mijlpaal voor het bedrijf. Deze campingtrailer moet de perfectie tot in de details benaderen.

Escapod Topo 2

In vergelijking met zijn voorganger biedt de Topo 2 een reeks upgrades. De verbeterde isolatie en het geavanceerdere veersysteem zijn slechts enkele van de vele verbeteringen die zijn doorgevoerd.

De Topo 2 is vervaardigd uit ultramoderne composietmaterialen. Die zijn zowel licht van gewicht als duurzaam zijn. Met een gewicht van iets meer dan 700 kilo is het een van de lichtste trailers in zijn klasse. De trailer is uitgerust met een robuust, hoogwaardig chassis, onafhankelijke vering en robuuste off-road banden, waardoor je er niet alleen prima mee op de weg maar ook off-road kunt rijden.

Doordachte functionaliteit

Wat de Topo 2 onderscheidt, zijn de doordachte functionaliteiten. De indeling komt aardig overeen met wat bij de meeste teardrop trailers zien. Het interieur biedt een slaapplaats en behoorlijk wat bergruimte. Verder beschikt de trailer aan de achterzijde over een uitklapbare keuken met een tweepits kooktoestel en een spoelbak. De opbergruimte is naar eigen zeggen geoptimaliseerd met meerdere goed uitgekiende laden en vakken, waardoor kampeerders hun benodigdheden zo efficiënt mogelijk kunnen opbergen.

Stevig prijskaartje

De Topo 2 positioneert zich in een markt waar naast avontuur en vrijheid ook steeds meer waarde wordt gehecht aan duurzaamheid en gebruiksgemak. Met zijn geavanceerde specificaties en praktische ontwerp lijkt het product goed te voldoen aan de eisen van de moderne kampeerder.

Maar daar staat wel een prijskaartje tegenover, waar menigeen van schrikt. Het basismodel, de Nomad, begint bij een prijs van ongeveer 34.000 dollar. Voor de completer uitgevoerde Avenger beginnen de prijzen bij ongeveer 44.000 dollar.

Niettemin verwacht Escapod voldoende belangstelling voor de Topo 2. Hij is nu al beschikbaar voor pre-order. De eerste leveringen wordt verwacht in het eerste kwartaal van het volgende jaar. Helaas zal Escapod de Topo2 voor zover wij weten niet in Europa aanbieden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel