De favoriete caravans van de lezers van Caravaning

Hobby DeLuxe caravan

De Hobby DeLuxe gekozen tot populairste caravan in het lagere segment

ZOETERMEER – Het grote Duitse kampeertijdschrift Caravaning houdt jaarlijks verkiezingen voor de beste caravan. Ook dit jaar mochten de lezers van dit tijdschrift hun favoriete caravan kiezen.

Er zijn winnaars in drie categorieën, namelijk caravans in het lagere, midden en hogere prijssegment. Opvallend is dat de lezers van dit Duitse magazine er overduidelijk een heel andere smaak op na houden dan de Nederlandse kampeerders.

 

 

Lagere segment
Hobby DeLuxe caravanIn het laagste prijssegment, de zogenaamde instapklasse tot 15.000 euro, is de Hobby Deluxe als winnaar uit de bus gekozen. Daarachter volgde de Knaus Sport en de Dethleffs C´Trend. Vorig jaar werd de top drie ook door deze modellen gevormd, ze hebben nu alleen stuivertje gewisseld.

Vorig jaar was de Knaus Sport nog de winnaar, gevolgd door de Hobby De Luxe. Dit jaar had de Hobby met 36,5% van de stemmen 5,5% meer stemmen dan Knaus caravan.

Middensegment
Fendt SaphirIn de zogenaamde middenklasse kozen de lezers voor de Fendt Saphir. De nummer twee is ook van Fendt, namelijk de Bianco. Omdat de nummer drie de Hobby Excellent is werd dit een onderonsje. Hobby en Fendt behoren namelijk tot hetzelfde concern.

De Saphir kreeg 30,5% van de stemmen, de Bianco 28,3%, de Excellent was bij 17% van de lezers de favoriete caravan.

Hogere segment
Fendt TendenzaIn het luxe prijssegment is wederom een caravan van Fendt de winnaar. Hier ging de Tendenza serie er met de winst vandoor. Opvallend, omdat deze caravan dit seizoen pas voor het eerst tot het hogere segment behoort. De Tendenza wordt gevolgd door de Hobby Premium, die in dit segment een dubbele winst van Fenst verhindert. Op de derde plaats is namelijk nog een caravan van Fendt gekomen, de Brillant.  Ook hier zien we dus weer een onderonsje tussen de zusterbedrijven Fendt en Hobby.

Like dit artikel
Tweet dit artikel