De Fiets en Wandelbeurs gaat dit jaar online

De Fiets en Wandelbeurs online

De Fiets en Wandelbeurs gaat dit jaar online

Niet zo lang geleden werd bekendgemaakt dat de Fiets en Wandelbeurs dit jaar, vanwege de coronapandemie, geen doorgang kan vinden. De editie van dit jaar was al een paar maanden uitgesteld maar ook dat bood geen oplossing.

Daarom zal de Fiets en Wandelbeurs dit jaar voor het eerst een online editie zijn. Op 23 en 24 april kunnen bezoekers een interactief digitaal event bezoeken onder de noemer ‘Fiets en Wandelbeurs Online Experience’.

Het online event is een alternatief voor onder meer de fysieke beurzen in Jaarbeurs Utrecht en in Flanders Expo in Gent, die voor dit voorjaar op het programma stonden. “Noodgedwongen hebben we het fysieke event moeten annuleren vanwege de coronacrisis”, zegt Theo Jorna, directeur Hicle Events. “Het is momenteel niet mogelijk een volwaardige fysieke beurs op poten te zetten ondanks de toch wel grote belangstelling. Tegelijkertijd keken we naar de optie van een gezamenlijke digitale editie voor onze Fiets en Wandelbeurzen dit jaar in Utrecht en Gent. En we werden aangenaam verrast door de mogelijkheden.”

Digitaal event

Maar ook de digitale Fiets en Wandelbeurs moet de bezoekers alle ruimte bieden om inspiratie op te doen voor het fiets- en wandelseizoen. Men heeft voor de Online Experience de succesvolle formule van de Fiets en Wandelbeurs vertaald naar ‘digitaal’. Ook bij een online bezoek is er daardoor nog steeds sprake van een plattegrond en van stands, van informatiemarkten met vrijwilligers en van lezingen en workshops. Zo blijft het event ook in digitale vorm een mix van informatie en beleving.

En interactie met andere bezoekers en exposanten is daarbij heel goed mogelijk. Fiets- en wandelliefhebbers kunnen online stands bezoeken, ‘in real time’ (video)chatten met exposanten en brochures downloaden. Ook staan er online lezingen en workshops op het programma en kun je vragen te stellen aan ervaren fietsers en wandelaars. Er is zelfs een Fiets en Wandelcafé, waar je online kunt ‘borrelen’ en gesprekken kunt aanknopen met andere cafégangers.

Te voet of met de fiets er op uit

“Natuurlijk organiseren we graag een fysieke beurs, maar de Online Experience is een prima alternatief daarvoor”, zegt Jorna. “Bovendien heeft het fietsen en wandelen mede vanwege de coronacrisis de wind in de zeilen. Op mooie dagen trekt half Nederland en Vlaanderen er te voet of met de fiets op uit. Al die liefhebbers kunnen op de online beurs de mooiste routes en fiets- en wandelbestemmingen vinden. En uit onze enquêtes blijkt dat onze doelgroep staat te popelen om, als de omstandigheden het toelaten, eens lekker op fiets- of wandelvakantie te gaan.

Via Elevent.ly

Na aankoop van een ticket, kunnen bezoekers op vrijdag 23 en/of zaterdag 24 april 2021 inloggen op het interactieve eventplatform Elevent.ly. Twee dagen lang staan de exposanten virtueel paraat om vragen te beantwoorden of met de bezoekers te chatten. Ook kunnen de bezoekers brochures en filmpjes over de producten of diensten bekijken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel