De GoLo Bike GoCamp moet ’s werelds beste elektrische fietscamper worden

GoLo Bike GoCamp

De GoLo Bike GoCamp moet ’s werelds beste elektrische fietscamper worden

Wie kan zich Flevobike nog herinneren, een van de bekendste bouwers van aerodynamische ligfietsen? Door de komst van de e-bikes is er bijna geen markt meer voor ligfietsen. Maar een innovatief bedrijf als Flevobike blijft uiteraard niet bij de pakken neerzitten.

De GoLo Bike GoCamp van Flevobike Technology is een elektrisch ondersteunde ligfiets met camperunit. De naam dook al eerder dit jaar op toen hij een van de genomineerde producten bij de Duurzaamheidsprijs op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs was.

Compact

De GoCamp, zoals we hem even kortweg noemen, is gebaseerde op de GoLo e-Bike van Flevobike, waarop een kleine kampeerunit is geplaats. Uiteraard moet je vanwege de compacte afmetingen de nodige compromissen doen. Want hij is absoluut compact: de breedte is slechts 88 centimeter. Daarmee kun je ook nog op smallere fietspaden rijden wat de mogelijkheden natuurlijk flink vergroot.

Specificaties

Dankzij de 1000 Wh accu heb je met deze ‘camperfiets’ (of fietscamper?) een bereik van minimaal zo’n 50 kilometer. Hierbij heb je een trapondersteuning van 250 watt, net zoveel als een normale e-bike. Het zou natuurlijk prettiger zijn als de ondersteuning wat krachtiger zou zijn. Maar dan kom je meteen in een andere voertuigcategorie terecht, namelijk bij de bromfietsen. Dat betekent een typegoedkeuring, een verzekering, een brommerrijbewijs en een valhelm. Het opladen kan natuurlijk gewoon aan het stopcontact. Maar de GoLo GoCamp heeft ook geïntegreerde zonnecellen. Deze hebben een maximale opbrengst van 400 Wp.

Comfort

Volgens de fabrikant biedt de GoLo GoCamp bijna alle voorzieningen van thuis. Ondanks zijn kleine formaat moet hij ook functioneel en gezellig. Je kunt er met twee personen in zitten. Op de camping schuif je de opbouw iets naar achteren zodat er aan de voorkant ruimte is om de uitbouw voor de voeten uit te klappen. Dan beschik je over een bed van 85 x 220 cm, een multifunctionele tafel die je binnen en buiten kunt gebruiken, een koelkast, een opvouwbare luifel en ramen met horren. Uiteraard heb je ook de nodige bagageruimte in de GoCamp. Als je vanaf de camping een ritje wilt maken kun je de camperunit er ook helemaal afschuiven, dan ga je alleen met de ligfiets (al kun je ok van een zitfiets spreken) en een laadbak op pad.

Kortom, een duurzame minicamper die redelijk wat comfort biedt maar uiteraard vooral bedoeld is voor mensen die een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. De eerste GoLo GoCamp is overigens al geproduceerd en heeft al heel wat kilometers door het Nederlandse landschap afgelegd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel