De Hotomobil Mohican biedt alleen het meest noodzakelijke

Hotomobil Mohican teardrop caravan

De Hotomobil Mohican biedt alleen het meest noodzakelijke

Het Turkse Hotomobil heeft al eerder laten zien dat het met behulp van de nodige creativiteit leuke, compacte caravans kan bouwen. Het vorige model waar we over schreven, de Troy, was al behoorlijk compact. De nieuwe Mohican is nóg compacter.

Daardoor was het voor Hotomobil nog moeilijker om een goede balans te vinden tussen ruimte, comfort en buitenafmetingen. Met de slogan “minder is meer” wil Hotomobil met de Mohican laten zien dat een compacte en minimalistische “teardrop trailer” alle essentiële zaken voor een geslaagd maar sportief kampeeravontuur kan bevatten.

Niet meer dan het meest noodzakelijke

De Mohican komt qua vorm overigens niet echt overeen met de druppelvormigen teardrop trailers. Maar de combinatie van het formaat en de indeling doen er echter sterk aan denken. Nu is de Mohican weliswaar vierkant, de sterk afgeronde hoeken geven hem nog steeds de indruk van een teardrop. Die vierkante vorm geeft de Mohican daarbij een beetje extra ruimte, wat bij dit compacte formaat natuurlijk altijd welkom is. Maar de teardrop trailers bieden echt alleen het meest noodzakelijk, en dat is bij de Hotomobil Mohican eigenlijk niet anders. De Mohican is totaal slechts 3,5 meter lang en biedt niet meer slaapgelegenheid voor twee personen, de nodige bergruimte en een keukentje. Verder luxe moet hij toch echt ontberen. De doosvormige caravan heeft zoals gezegd een lengte van 3,5 m. Verder is hij 1,85 m breed, heeft een hoogte van 1,65 m en weegt 400 kilo. Je kunt hem hierdoor met nagenoeg iedere auto trekken. De inwendige hoogte is 1,1 m, net zo hoog als kleinere lichtgewicht tentjes vaak zijn.

Bed en keuken

Die hoogte is voldoende om comfortabel in te kunnen slapen en om op het bed (formaat 195 x 135 cm) te kunnen zitten, maar meer ook niet. De rest doe je dan ook buiten. Dat geldt ook voor het koken. Het keukentje is ingebouwd aan de achterzijde van de caravan. Je kunt de keuken weliswaar vanaf de binnenzijde bereiken, koken doe je toch echt buiten. Mooi weer is dan ook bijzonder handig. Waar andere teardrop trailers nog een soort van uitklapbare luifel boven de keuken hebben, is de keuken van de Mohican nagenoeg onbeschut. Hij heeft niet meer dan een enkel gasbrandertje, het is dus ook niet de bedoeling om er uitgebreide maaltijden te gaan koken. Handig is wel de optionele koelkast, wat toch prettiger werkt dan een losse koelbox. Verder heeft de keuken een watertank, aanrecht, gootsteen, kraantje, snijplank en de nodige bergruimte.

Opties

Kopers kunnen desgewenst kiezen uit een behoorlijke lijst aan opties. De prijs – hij is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 13.500 – zal dan wel flink omhoogschieten. De optielijst omvat onder anderen een luifel, zonnepanelen, een tot tafel uitklapbare zijwand, een schuifdak, een buitendouche, een off-roadpakket, een fietsendrager en nog veel meer.

Like dit artikel
Tweet dit artikel