De Itineo Cozy PS700: Compact kampeerplezier voor het hele gezin

De Itineo Cozy PS700: Compact kampeerplezier voor het hele gezin

De Itineo Cozy PS700: Compact kampeerplezier voor het hele gezin

Grotere gezinnen moeten als het op campers aankomt vaak uitwijken naar een alkoof camper. Maar er zijn ook halfintegraal campers met vijf of zes zit- en slaapplaatsen. De nieuwe Itineo Cozy PS700 bijvoorbeeld, een zelfs nog redelijk compacte halfintegraal camper met standaard vijf zit- en slaapplaatsen – optioneel zelfs zes – en veel ruimte en flexibiliteit voor grotere families.

Doordat de Cozy PS700 een lengte van slechts 6,99 meter en een breedte van 2,30 meter heeft, is hij redelijk compact en daardoor ideaal voor grotere gezinnen die op zoek zijn naar een wendbare en praktische camper. Want ondanks de compacte afmetingen biedt deze camper nog verrassend veel ruimte en mogelijkheden, met een comfortabele dinette en praktische keuken die uitnodigen tot een gezellig samenzijn.

Vijf, en eventueel zelfs zes zitplaatsen en slaapplaatsen

Bijna uniek in dit formaat en soort deze klasse is het aantal slaapplaatsen. Standaard beschikt de camper over een comfortabel tweepersoons hefbed boven de dinette en een stapelbed voor twee kinderen. Daarnaast is er een slaapplaats in de dinette beschikbaar die optioneel met een tweede kan worden uitgebreid, waardoor er in totaal zes slaapplaatsen beschikbaar zijn. Het standaard aantal van vijf goedgekeurde gordelplaatsen wordt dan eveneens uitgebreid naar zes. Houd er wel rekening mee dat de vijfde en zesde zitplaats naar achteren gericht zijn en alleen een heupgordel hebben.

Ford Transit

De Itineo Cozy PS700 is gebouwd op een krachtige Ford Transit met 130 pk dieselmotor. Omdat dit een camper in een lager prijssegment is, moeten we niet verrast zijn dat het basisvoertuig vrij karig is uitgerust en wel is voorzien van handmatige airco, maar dat zaken als een volautomatische airconditioning en een multimediasysteem optioneel zijn. Het Premium Pack van Itineo is wel standaard in deze camper, daarmee krijgt je een afsluitbaar dashboardkastje en airconditioning in de cabine, halogeen koplampen, elektrisch verwarmde spiegels en een gespoten bumper. Wie het Elite Plus-pakket krijgt onder anderen een krachtigere 170 pk-motor, automatische versnellingsbak en 16 inch lichtmetalen wielen.

Compact en compleet

Met een lengte van net geen 7 meter en een breedte van 2,30 meter is de Itineo Cozy PS700 een compacte camper die zich overal comfortabel manoeuvreert. Binnenin valt meteen de ruimte op. De praktische indeling met een comfortabele zitgroep, een keukenblok, een badkamer met toilet en douche, een hefbed, een stapelbed biedt plaats aan maximaal zes personen. Dankzij de royale bergruimte neem je al je kampeerbenodigdheden zonder problemen mee.

De ruime zitgroep is perfect om samen te eten, te spelen of te ontspannen. De keuken is compact maar functioneel, met een spoelbak, een 3-pitskooktoestel en een koelkast. De badkamer is voorzien van een toilet, douche en wastafel.

De eerste reviews

Omdat deze camper, die afgelopen zomer al in Düsseldorf te zien was, door enkele lede van de pers is getest, is ook er wat informatie over de rijeigenschappen en het gebruik beschikbaar. De eerste rijders zijn enthousiast over de Itineo Cozy PS700. Zo noemt Practical Motorhome de Cozy PS700 “een ideale camper voor gezinnen met een beperkt budget” en prijst Out & About Live de “ruime en praktische indeling”. De camper rijdt comfortabel en stabiel, en de motor lijkt qua vermogen bescheiden maar zorgt toch voor voldoende vermogen, ook op hellingen. De compacte afmetingen maken de camper wendbaar, wat handig is in drukke steden of op smalle bergwegen. Men vindt de Itineo Cozy PS700 een praktische camper die perfect is voor gezinnen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel