De Kia EV6 is de tweede elektrische auto die tot ANWB Trekauto van het Jaar is bekroond

De Kia EV6 is ANWB Trekauto van het Jaar 2024

De Kia EV6 is de tweede elektrische auto die tot ANWB Trekauto van het Jaar is bekroond

Kamperen en elektrisch rijden, het lijkt voor veel mensen nog steeds een onwaarschijnlijke combinatie, vooral als het om het trekken van een caravan gaat. Maar de Kia EV6, zojuist bekroond tot ANWB Trekauto van het Jaar 2024, bewijst het tegendeel.

Deze elektrische krachtpatser sleept niet alleen moeiteloos jouw caravan naar de mooiste plekjes, maar tilt ook de hele kampeerervaring naar een nieuw niveau. De actieradius is, ook met caravan, volgens de ANWB nog best wel bruikbaar terwijl de hoge laadsnelheid aan de snellader ervoor zorgt dat de laadpauzes niet te lang hoeven te duren.

Fluisterstil op avontuur

Weg met die brandstofslurpende benzine- en dieselauto’s, zou je gaan denken. De Kia EV6 biedt naast een zee aan ruimte voor het hele gezin, de hond én al je kampeerspullen ook een bijzonder krachtige en fluisterstille elektrische aandrijving. Dankzij de slimme indeling van het interieur en de royale kofferbak van ruim 500 liter hoef je geen Tetris-kampioen te zijn om alles in te passen. Met de handige V2L-technologie (Vehicle-to-Load) kun je zelfs elektrische apparaten zoals een koelbox, inductieplaat of koffiezetapparaat rechtstreeks op de accu van je auto aansluiten. Zo geniet je ook midden in de natuur van alle gemakken van thuis. Dat kan trouwens ook met de Kia EV9, waar wij laatst over schreven.

Elektrisch trekken zonder stress

Wie twijfelt of een elektrische auto wel krachtig genoeg is om een caravan te trekken, zal na de eerdere winst van de elektrische Hyundai Ioniq 5 en de recente winst van de Kia EV6 daar geen zorgen meer over hoeven te hebben. Met een vermogen van 229 pk en een koppel van 350 Nm – dat direct vanaf stilstand beschikbaar is – trekt de EV6 zelfs de zwaarste caravans moeiteloos over de meest uitdagende bergpassen. En dankzij de stille en krachtige aandrijving, gecombineerd met de uitstekende wegligging en het geavanceerde onderstel voelt het bijna alsof je zonder caravan rijdt.

Laden onderweg: meestal geen probleem

Natuurlijk is de actieradius van een elektrische auto met caravan iets beperkter dan zonder. Met de Kia EV6 en caravan is het zaak om ongeveer iedere 220 kilometer een snellaadstation op te zoeken. Maar dankzij het hoge snellaadvermogen van de EV6 hoef je je geen zorgen te maken over lange laadstops. Aan een compatible snellader ben je absoluut binnen een half uur weer klaar voor de volgende etappe.

De handige Kia Charge-app maakt het eenvoudig om onderweg laadpalen en snelladers te vinden. De enige uitdaging die je wel eens zult hebben, is het feit dat de caravan voor het opladen aan de snellader wel eens afgekoppeld moet worden. Gelukkig zijn er ook laadstations – van bijvoorbeeld Fastned – waarbij dat heel vaak niet hoeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel