De Kworks Mio Space is meer dan alleen een minimalistische caravan

Kworks Mio Space caravan

De Kworks Mio Space is meer dan alleen een minimalistische caravan

Buiten Europa zie je ze al vaker, en ook hier zien we steeds vaker deze zogenaamde travel trailers. Ook op de laatste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs waren er de nodige te zien. We hebben het hierbij meestal over avontuurlijke modellen. Maar ze kunnen ook best wel luxe zijn, en dan is verschil met een caravan nog slechts marginaal.

In Nederland zouden we de Kworks Mio Space uit Japan bijvoorbeeld eerder een caravan met een minimalistisch ontwerp noemen. Kworks wil met de Mio Space de markt opschudden met een eenvoudig, maar intrigerend concept. Een caravan die echt multifunctioneel is: als recreatievoertuig, als tiny house, mobiel kantoor of als uitbreiding van je huis, en dat in een minimalistisch maar ook heel elegant design.

Variabel concept

Kworks en Lixil, een designbedrijf in de luxe vastgoedmarkt, hebben intensief samengewerkt om de Mio Space te creëren. Het interieurconcept, door Lixil ‘variabel’ genoemd, biedt een basisuitvoering die de kopers zelf kunnen inrichten. Details over mogelijke afwerkingsopties van Lixil zijn nog niet bekendgemaakt.

Minimalistisch

Waar de Mio Space zich duidelijk mee onderscheidt, is zijn strakke, minimalistische uiterlijk. De onderkant is bekleed met houten panelen en de bovenkant is metaal met enkel de deur en twee panoramische ramen als onderbreking. Binnenin is de ruimte veelzijdig, met houten latten en een kitchenette, klaar om verder naar wens in te richten. De Mio Space is daardoor niet alleen geschikt om als caravan te gebruiken, maar kan ook dienen als uitbreiding voor woning of terras, kantoorruimte, mobiele showroom of tiny house.

Perfecte basis

Met zijn flexibele ontwerpprincipe laat de Kworks Mio Space de eigenaars vrij om hun eigen ruimte te creëren, of het nu een caravan of een extra kamer is. En als je hem als caravan gebruikt, heb je dus heel veel inrichtingsmogelijkheden. Omdat de ‘perfecte’ caravan voor iedereen verschillend is, zou je hier dus voor iedereen de perfecte caravan mee kunnen maken. De basis, met een stijlvol ontwerp, een minimalistische buitenkant en een binnenkant waar Lixil’s expertise in interieurdesign goed voor de dag komt, biedt daar alle mogelijkheden toe.

Voor de Japanse markt

De trailer is speciaal ontworpen voor de Japanse markt en levensstijl, licht van gewicht en aangepast aan lokale weg- en woonomstandigheden. De pre-orders starten in de zomer van 2024, maar de prijs en beschikbaarheid buiten Japan zijn nog onbekend. Het is zelfs uiterst onzeker of de Mio Space buiten Japan verkrijgbaar zal zijn. Maar hoe meer belangstelling er voor de Mio Space is, hoe groter de kans is dat hij ook hier te koop zal zijn.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel