De Landvergnügen Stellplatzführer 2023 is nu verkrijgbaar

Landvergnügen Stellplatzführer 2023

De Landvergnügen Stellplatzführer 2023 is nu verkrijgbaar

Landvergnügen is een uniek initiatief in Duitsland. Het biedt caravanners en camperaars de kans om een nacht gratis te verblijven bij meer dan 1400 agrarische bedrijven. Van klassieke boerderijen tot wijngaarden, kampeerders kunnen er genieten van het lokale aanbod en een bijzondere overnachting.

Hiermee is Landvergnügen niet alleen een heel goedkope, maar ook unieke en originele manier om het Duitse platteland te verkennen. Het gaat verder dan alleen maar genieten van een gratis overnachting bij agrarische bedrijven.

Aanbod enorm gegroeid

In de afgelopen tien jaar is Landvergnügen aanzienlijk gegroeid: van 240 locaties tot meer dan 1400 in 2023. De verscheidenheid aan gastheren is indrukwekkend, met onder andere kaasmakerijen, viskwekerijen, alpacaboerderijen en schnapsbrouwerijen. Hierdoor is er voor elke kampeerder wel wat wils.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig. Bij aanschaf van de Landvergnügen Stellplatzführer ontvang je een lidmaatschapskaart en een vignet, die je het recht geven om eenmalig te overnachten bij de aangesloten bedrijven in Duitsland. Het overzicht is verdeeld in zeven regio’s, en pictogrammen geven inzicht in de voorzieningen en vereisten bij de verschillende gastheren, zoals het aantal beschikbare plaatsen en de aanwezigheid van stroomaansluitingen.

Men mag maximaal één nacht verblijven bij een gastheer en wordt er verwacht dat de bezoekers zich netjes gedragen en het terrein schoon achterlaten.

Camperaars én caravanners

In tegenstelling tot vergelijkbare initiatieven in Frankrijk en Italië, kunnen bij ongeveer 75% van de aangesloten Duitse bedrijven ook caravans overnachten. Echter, de caravan moet in de meeste gevallen net zo zelfvoorzienend zijn als een camper, aangezien er niet altijd toiletten, water en stroom beschikbaar zijn.

Wat kost het?

De Landvergnügen Stellplatzführer voor het seizoen 2023 is zowel online als in de boekhandel verkrijgbaar en kost € 49,90. De vignette is geldig tot 31 maart van het volgende jaar.

Extra’s in de gids

Naast de praktische informatie, biedt de Landvergnügen Stellplatzführer ook tien “Landgeschichten” om te lezen. Deze verhalen geven een inkijkje in het leven op het platteland en de bijzondere ervaringen die daarbij horen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel